Pogledaj te video i počnite da me kritikujete što sam bio ne odgovoran
http://www.youtube.com/watch?v=794lxiskuXY

Ko pita ne skitabeequeen je napisao/la:Sad ja imam pitanje-kako ih uskladistis?I gdje? Ramove sa medom
hvala,hvala
we selammuris je napisao/la:Selam i pozdrav za sve clanove!
Pošto sam novi na forumu red bi bio i da se malo predstavim :
Ja sam Muris Tufekčić ,nastanjen sam u Babicama, općina Lukavac, po zanimanju profesor islamske vjeronauke i radim trenutno u jednoj skoli u Lukavcu.Pčelarim od ovog ljeta, mada sam pčelario i prije, ali sam izgubio društva najvjerovatnije od varoe. Nadam se da sam naučio iz svojih grešaka.
Ove zimske dane malo koristim te ponekad se izradi i koji nastavak.Inače pcelarim sa LR-kama i interesuje me koliki treba biti otprilike razmak između okvira. Naime, pravim standardne LR-ke dim. 41,2 - 50.5, kada sam nabavio orginalne limene razmake i postavio na okvire pojavio se neiskorišten prazan prostor na nasatavku gotovo da može stati i jedanaesti okvir. Šta da radim sa tog prostora , da li da ostavim tako i hoće li smetati pčelama kasnije ili meni praviti dosta muka jer bojimse da neće pčele praviti zaperke na tom dijelu!
Za sada toliko i unaprijed hvala ! Selam!
To je ta greška 2x1 cm,,,, nećeš nastavke ništa remontovat,,,, samo moraš te okvire..muris je napisao/la:Hvala Senadu i Ibrahimu na brzom odgovoru, međutim , malo je sada kasno da mijenjam mjere nastavaka i okvira, jer sam ih već prilično dosta izradio. Naime, okviri imaju sljedeće mjere:
-širina satonoše 2,7cm , dok je širina bočnih letvica kao i donje 2x1 cm, Možda se tu krije problem,
Ima li ikakve razlike između razmaka kod DB razmaka i Lr , jer sam na svoje okvire stavio Db razmake. Možda je i tu greška, jer mi umjesto 12mm, koji ste mi vi preporučili ostane prostor oko 4cm. Najvjerovatnije biće nanovo skidati razmake ali kako kažu ''Strpljen - spašen''.
We selammuris je napisao/la:Senade, kako sam te razumio, širina bočnih letvica bi trebala iznositi 2,4 cm , dakle 4 mm šire u odnosu na postojeće. Pošto sutra planiram nešto odraditi na tom planu, molim te potvrdi mi to, da probam to ''ubaždariti. Jesam li pretjerao sa visinom nastavka pošto sam ih radio još ljetos , standard je 242 mm , ja sam ih ostavio na 245 mm. Mido reče da ne bi trebalo biti problem, slažeš li se !
Mahsuz selam!!!