Dobro jutro , Schumy i ostali naravno.
Nadam se da sunce kod vas malo izdašnije šalje svoje zrake na zemlju , hehhe, kod mene je baš oblačno i prohladno.
E baš jedva čekam da vidim taj patent sa plastičnom bocom u Milerovoj hranilici (ako sam dobro shvatila) dobro bi mi došao za ovaj udaljeni pčelinjak.
Te pčele u Hercehovini , ako ne budem vrcala i ne planiram prihranjivati za zimu , one se same prihranjuju. A ako ibak bude i za mene, onda ću im svakako ostaviti dovoljno. A ovdje je zimska prihrana skoro završena, pune su! Ne znam šta bih im više.
A nozemoza!!!!
E razmišljala sam i čitala o njoj, ali još nisam našla da kupim neki "eko prihvatljiv" preparat protiv nozemoze. Našla sam pogače i planirala im dati sad i u jesen po jednu za svaki slučaj , ali unutra je nozecid (ili sl.) , a to nije ono što ja želim za svoje pčele.
Sad sam i na Sajmu tražila, ali nisam našla ono što meni treba. Ne sumnjam da ću naći , ako ne u Bosni , onda svakako u Hrvatskoj ili EU. Uglavnom , itrkako mislim na nozemozu , ali nisam još primjetila da sam je imala i u jednoj od svojih košnica.
...i znam da mi neće biti lako sa dva pčelinjaka, jako udaljena.
Ali šta je lako ...?
Sve naše ljubavi traže puno našeg truda i ulaganja i davanja , ali samo kad puno dajemo , puno i dobijemo . Ništa ne može samo i tek tako ...
Trudiću se , koliko mogu , a koliko ne mogu i ne moram. Uvijek mogu pčele iz Hercegovine vratiti u svoje dvorište, ako ne mognem izdržati putovanja... Ali ako ne probam , neću ni znati ...
Meni je olakšavajuća okolnost što tu imam dva tri pčelara i mogu ih zamoliti da stave pogače ili naspu sirup, znam da će to rado uraditi za mene. Ostalo ipak moram ja.
Sve vas srdačno pozdravljam !!!