Presa za polunastavke LR,DB,Zander

Odlično , to je prava prezentacija bez uslovaljavanja . Mislim daje ovaj forum od samog početka takav , gdje nema suljovljavanja i ograničavanja . Otvoreno i transtarentno. KAko volim rećimedonosa je napisao/la:Zelim samo da nesto kazem,ne reklamiram nikoga,nicije proizvode,niciju tehnologiju,kome se sta svidi moze primjeniti,kome se ne svidi moze kritizirati,diskutirati,a ako mogu kako pomoci stojim na raspolaganju!
Nema nikakve zamjerke, sasvm je legitimno i legalno nešto relamirati.medonosa je napisao/la:Zelim samo da nesto kazem,ne reklamiram nikoga,nicije proizvode,niciju tehnologiju,kome se sta svidi moze primjeniti,kome se ne svidi moze kritizirati,diskutirati,a ako mogu kako pomoci stojim na raspolaganju!
Kolega,nije zamjerka,samo kazem,nebrini se ti kada ja budem nesto htio reklamirati ili prodati naglasiti cu ja toAzem je napisao/la:Nema nikakve zamjerke, sasvm je legitimno i legalno nešto relamirati.medonosa je napisao/la:Zelim samo da nesto kazem,ne reklamiram nikoga,nicije proizvode,niciju tehnologiju,kome se sta svidi moze primjeniti,kome se ne svidi moze kritizirati,diskutirati,a ako mogu kako pomoci stojim na raspolaganju!
1851 Lorenzo LR je napravio ovu kosnicu
1863 je preradjena-po njoj i mi danas pcelarimo,i uzor je www. AG Margaziimker.de
ovo je kopija 5og nukleusa LRKod mene ovi mali oplodnjaci cce 1 LR okvir se ponašaju kao idruge pčelinje zajednice bez problema stim što im dodajem hranu. Svaki turnus matica dobije okvir da može otpočet polaganje jaja. Čim se matica izvadi iz oplodnjake na to mjesto dolazi matičnjak i stalno se ciklus obnavlja.,pitam se sta se desava sa
onim zalezenim malim ramovima kada se matica proda,ili doda ili pokloni

Usporedo sa testom troramnih nukleusa sa normalnom velicinom u Njemackoj,,Ceska grupa je predlozila i izvela projekt,polunastavak!Sve zadace se rjesavaju paralelno,biljeze se svi rezultati i nakon 3-4g dolazi se do zakljucka!Ceski pcelari su prepoznali vrijednost,i svoje umjece i postali su glavni nasi proizvodjaci,opreme!LR kosnica u Njemackoj kosta 130eur,u Ceskoj 66,po komadu,vece kolicine dobiva se po manjim cjenama!Tako mi u Njemackoj pravimo zajednicke narudjbe i dobivamo po vrlo konkurentnim cijenama kosnice!Cesko iskustvo govori i najavljuje upotrebu polunastavka u svim radnjama,sto kao mediste radi pasno-klimatski uslova,sto radi visine rama,ako upotrijebimo polunastvak LR kosnice kao nukleus ili oplodnjak,prednost se pokazuje sto taj ram pase u sva 3 tipa kosnice koju zagovara http://www.Magazinimker.de,jer sva tri tipa imaju polunastvake,na dalje pasu i u farar kosnice,i time na globalnom svjetskom trzistu su konkurenti,u prodaji rojeva,isporuci matica sa ramovima itd!Ceske kolege salju i kosnice u djelovima,postom,posto je sve trziste EU nema carine,24 sata dostava i vrlo su ozbiljni u poslu!Azem je napisao/la:
Dobra ideja ja ih već koristim
na nastavku
solo
dohranjivanje medno-vodenom otopinom ili sirupom volumen 12l
medno-secerno-peludno tjesto ili pogaca-volumen 7,5kg
zbjeg za pcele iz medista-ako jos ovu sperplocu skinemo i zaheftamo mrezu imamo i mrezu za ventilaciju pri seobi uz podnicu koja je otvorena netreba se brinuti o ventilaciji u kosnici prilikom seobeUpotrebom univerzalnog okvira-unutrasnjeg visenamjenskog poklopca ostvaruje se rentabilnost ovih kosnica u ekonomskom smislu,moze se napraviti dovoljno izvedbimedonosa je napisao/la:Zelio bi da nastavim opis o funkciju kosnice koju predlaze http://www.magazinimker.de, osim podnice koja je (za mene)prava multifunkcionlna i visenamjenska,nastavak netreba spominjati,sav se rad svodi na rad nastavkom,isti je kao i drugi nastavci s tim sto mu je debljina zidova daske 2,5cm,i nema limova na koji se vjesaju ramovi!Poklopna daska,ili unutrasnji poklopac:mjere 516/425/54 mm
na nastavku
solo
dohranjivanje medno-vodenom otopinom ili sirupom volumen 12l
medno-secerno-peludno tjesto ili pogaca-volumen 7,5kg
zbjeg za pcele iz medista-ako jos ovu sperplocu skinemo i zaheftamo mrezu imamo i mrezu za ventilaciju pri seobi uz podnicu koja je otvorena netreba se brinuti o ventilaciji u kosnici prilikom seobe
univerzalni okvir 7,5 cm visok
ventilaciona mreza sa dvije poprecne letve za kaiseve pri seobi
prilikom uzimljavanja utopljavajucu materijal-moze i stiropor 7cm debljine da toplota ne izlazi gore
vanjski poklopac sa plasticiranom drvenom plocom odozgo,sa donje strane uzdignut sa 4 granicnika odstojanja koji dozvoljavaju strujanje zraka,smanjivanje vlage unutar kosnice na minimum!Hvala Schumy,vec sam se bio zabrinuo,niko nista ne pita ne komentarise,ne diskutira,predlaze..itd,pomislio sam da nisam postao dosadanschumy je napisao/la:Medonoša, samo nastavi tako sa tim lijepim prikazima tehničko-tehnoloških rješenja u izvedbi košnica i njihovih sastavnih dijelova. Puno ti hvala na trudu, očekujem još ovih lijepih, korisnih inovativnih rješenja za "kućice" naših ljubimica.
Samo naprijed!!!............schumy
A zasto tako nesto upotrebljavas,ima u Svedskoj i "normalni"kosnica?mirsad je napisao/la:POZ Kolega sta moze biti ljepse za jednog pcelara kad vidi sliku sa gotovim rijesenjem za njegove pcelice.
Ove kosnice su sigurno dobre ali za moje uslove pcelarenja su nedovoljno izolovane.
Ja koristim kosnice slicne poloskama samo sto su na sprat.Sa vanjske strane je daska pa stiropol
i poslije toga normalno drveni nastavci. MK
Rasprostranjenost pcelara,grupa,pcelinjaka radne grupe http://www.Magazinimker.de