kupnja prvih kosnica molim savjete

Pčelarski razgovori
Odgovorite
balasevic
Čita i piše, vrlodobar

kupnja prvih kosnica molim savjete

Post Postao/la balasevic »

pozdrav svim izvinjavam se adminu ako ima vec ovakva teme mozda sam je promasio ovako veoma sam mlad i planiram sebi nabaviti 2 kosnice pcela LR kosnice e sad bih molio za pomoc forumasa koji su dobre volje da me posavjetuju na sta pri kupnji trebam obratiti paznju ja sam dosta citao na ovom forumu i drugim literatura a to je da obratim koliko ima pcela u kosnici isto tako koliko imaju zaliha meda i u kakvom su zdravstvenom stanju dali postoje jos neke stvari koje bih trebao znati pri kupnji jer nemam nekog iskusnog pcelara u blizini koji bi mi pomoga pa cu sam morati da odradim. Pod ovim 2 kosnice mislio sam sa tim krenuti ako mi propadnu nije neki veliki ulog i pcelarsvom se krecem baviti iz ljubavi nekima ce biti cudno kako iz ljubavi a jos nema pcela i meni ej to cudno ali jednostavno sam se zaljubio u ta bica kada je neki seleci pcelar dotjerao pcele blizu mene tada mi se je to dopalo i htio bi se baviti pcelarstvo onako vise iz hobija molio bih pomoc i unaprijed hvala svima na savjetima
Najsretniji je onaj čovjek koji je učinio sretnima najviše drugih ljudi.
Ahmet
Čita i piše, dobar

Re: kupnja prvih kosnica molim savjete

Post Postao/la Ahmet »

Savjet na tvoje pitanje je jednostavan, ni u kom slucaju sa takvim poznavanjem ili nepoznavanjem pcela sam ne kupuj pcele ni kosnice. Ako to ipak zelis ili moras obaviti sam onda kupuj od provjerenog pcelara a ne preko nekih oglasa i od ljudi koje ne poznajes. Rizik od bolesti ili lose procjene kolicine hrane u kosnicama je za pocetnika veliki tako da to mogu biti bacene pare.
balasevic
Čita i piše, vrlodobar

al u tome i jest problem jer nemam nikog da mi pomogne a ni pcelara nema nekih bas pouzdani koje ja poznajem da bi od njih kupio zato sam pitao za savjete ako iko ima kakvih da mi ih rece jer nemam izbora moracu ih kupiti sam
balasevic
Čita i piše, vrlodobar

molim vas ako ko moze da mi pomogne
inzenjer
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la inzenjer »

balasevic je napisao/la:molim vas ako ko moze da mi pomogne
Strpi se do aprila,kupi ih tad,najbolje ti je .
balasevic
Čita i piše, vrlodobar

inzenjer je napisao/la:
a tesko jer sad cu u koji dan dobiti 500 KM i planirao am odmah da kupim 2 kosnice i nesto opreme barem dimilicu odjelo i rukavice a onda bi prpremijo kosnica i satnih osnova pa bi onda prosirivao jer bitno mi je da ih imam sad to ćemi dati motivaciju da se trudim i ulazem u njih
inzenjer
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la inzenjer »

balasevic je napisao/la:
inzenjer je napisao/la:
a tesko jer sad cu u koji dan dobiti 500 KM i planirao am odmah da kupim 2 kosnice i nesto opreme barem dimilicu odjelo i rukavice a onda bi prpremijo kosnica i satnih osnova pa bi onda prosirivao jer bitno mi je da ih imam sad to ćemi dati motivaciju da se trudim i ulazem u njih
Sad je rizik,i pitanje sta ces dobit(dal dovoljno hrane,dal ociscenje od varoe),i pored svega toga pitanje kakve ce izac iz zime.Ostavi pare u kakvu kasu,pa u aprilu 400 potrosis na 2 kosnice,ostane ti opet dovoljno za nesto ostale opreme.
balasevic
Čita i piše, vrlodobar

morat cu napraviti tako ma nije meni problem njih ni prehranjivati ako treba ja se samo boljim da nebi bile puno zarazene varovom pa ih to unisti
balasevic
Čita i piše, vrlodobar

evo ako bogda kupio sam sebi prve kosnice uzeo sam svije pa cu ih preseliti u ovaj koji dan jes da je pcelinjak blizu pa se bojim te dislokacije a pcelar mi je obecao godinu dana da ce mi pomagati i drustva su odlicna pcele zdrave uzimljene i matica je ovogodisnja
prka
Registrovan

Post Postao/la prka »

za razliku novca kupi radije opremu,alat,nove košnice i slično a rojeve s grane u proljeće 2013; umjesto s dvije,moja preporuka je start s 5 pčelinjih zajednica :arrow: nije previše za odraditi ali je više za gledanje i učenje :roll:
balasevic
Čita i piše, vrlodobar

prka je napisao/la:za razliku novca kupi radije opremu,alat,nove košnice i slično a rojeve s grane u proljeće 2013; umjesto s dvije,moja preporuka je start s 5 pčelinjih zajednica :arrow: nije previše za odraditi ali je više za gledanje i učenje :roll:
a vwc sam kupoi trei zajednice a sad pocinjem sa kupnjom opreme i kosnica i ramova pa ce u proljece ako bogda biti jos koji roj sa strane i planiram svoje razrojiti tako da bi trebalo biti nesto sad je preostalo samo da cekam da vidim kako mi se plan realizira
Odgovorite