"TREBA DATI DA BI DOBILI"
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
"TREBA DATI DA BI DOBILI"
Kao punopravan clan ovog foruma imam pravo kao i svi clanovi da pokrenem temu po mome izboru,i upravo to i radim!Ovom prilikom bi zelio da pokrenem jednu humanitarnu akciju od nas pcelara,koja bi pomogla ili nasmijala osobe kojima je potreban znak paznje(djeca u vrticim,skolama,bolnicama,domovima,kao i stariji ili bolesni u bolnicama,starackim domovima,)Ideja je da se otvori jedan bankovni racun na koji bi svaki pcelar,clan ovog foruma,uplatio novac u vrijednosti 1 kg meda!Od skupljenih sredstava bi se kupili pcelinji proizvodi od pcelara i poklonili vec nabrojanim osobama!Nebih zelio samo da pcelari sa ovog foruma to odrade vec da se pozovu,ukljuce i udruzenja,grupe pcelara i mediji koliko je to u nasoj moci!Ovo sve u cilju promoviranja pcelarstva i ovog foruma!Molio bih vas za vase misljenje!
-
mirsad
- Čita i piše, vrlodobar
Re: "TREBA DATI DA BI DOBILI"
POZ Ideja odlicna. MK
Odlicno.Podržajem u potpunosti incijativu.
Pozdrav.
Pozdrav.
Riječi su kao pčele , one su istovremeno i med i žaoka...
Podržavam i treba dati da bi se dobru nadali .. Pozz
"Tko hoće nešto učiniti, nađe način, tko neće ništa učiniti, nađe opravdanje." Pablo Picasso
-
cope
- Čita, piše dovoljno
TREBA DATI DA BI SE DOBRU NADALI
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
Dobra ideja, jedino koncept po meni malo komplikovan koji bi možda izazvao sumnju u projekat.
Recimo ako se već uplaćuje kg meda zašto ne bi išao odmah med.
Znam da udruženje iz Zenice imaju takvu praksu,
KOd ovakvih projekata nedostaje državni nivo koji bi objedinio sve akcije. Ovako raštrkani po lokalnim udruženjima teško je sprovest osim na lokalnom nivou što bi i to bio uspjeh.
U svakom slučaju ideja je dobra već je beequeen sa ovog foruma donirala jednu pčelinju zajednicu u kampus za odvikavanje od druge . Imaju radne terapije sa pčelama . Ovo će se realizovati kad krene burni razvoj pelinjih zajednica.
KOd ovakvih projekata nedostaje državni nivo koji bi objedinio sve akcije. Ovako raštrkani po lokalnim udruženjima teško je sprovest osim na lokalnom nivou što bi i to bio uspjeh.
U svakom slučaju ideja je dobra već je beequeen sa ovog foruma donirala jednu pčelinju zajednicu u kampus za odvikavanje od druge . Imaju radne terapije sa pčelama . Ovo će se realizovati kad krene burni razvoj pelinjih zajednica.
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Jedino ako je problem oko bankovnog racuna i poreza,da bi ti ja poslao kg meda,radje i jeftinije bi mi bilo da ti za mene dadnes 3kg,pa ti ja platim,drugo isto tako kada bi svi med slali postom,na jdno zbirno mjesto opet dodatni troskovi!Ali ako je vecina za to ok i ja sam!Nema nepovjerenja,a zamisao je bila na lokalnom nivou,a ako akcija primi velicinu onda i na drzavnom,nivou!senad je napisao/la:Dobra ideja, jedino koncept po meni malo komplikovan koji bi možda izazvao sumnju u projekat.
- Ekrem-Tesanj-Vlasic
- Čita i piše, dobar
Medonoša, tvoju inicijativu iskreno podržavam. U njenu realizaciju uključit ću se koliko budem mogao i malo više. Pozdrav!
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Hvala,na iskrenoj podrsci,sa postovanjem!Ekrem-Tesanj-Vlasic je napisao/la:Medonoša, tvoju inicijativu iskreno podržavam. U njenu realizaciju uključit ću se koliko budem mogao i malo više. Pozdrav!
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Imali jos zainteresovani pcelara za ovu akciju ili slicne akcije?
Može li malo konkretnije, ovo je sve uopšteno.
Takvu akciju imam u svom udruženju, svake godine podijelimo med nekoj od javnih ustanova.
Imamo i akcije pomoći kolegama koji su imali gubitke pčelinjih društava.
U svakom slučaju i ovu akciju podržavam i rado ću se uključiti. Samo naprijed!
Takvu akciju imam u svom udruženju, svake godine podijelimo med nekoj od javnih ustanova.
Postoje tri vrste ljudi- oni koji vide, oni koji vide tek kad im se pokaže i oni koji ne vide uprkos svemu. ( Leonardo da Vinci )
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Kolega i mi smo na jednu ruku udruzenje-virtualno udruzenje-bez clanarine,isto sto se praktikuje u udruzenjima,da se skupi med i preda nekoj od ustanova gdje bi ucinili neko dobro,dali je to sada u jednoj regiji,kantonu,Federaciji ili RS sve jedno,vazno je da se pomogne i sazna za nas!Azem je napisao/la:Može li malo konkretnije, ovo je sve uopšteno.
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
KO ZELI SE PRIKLJUCITI OVOJ AKCIJI?medonosa je napisao/la:Imali jos zainteresovani pcelara za ovu akciju ili slicne akcije?
-
zukić pašezad
- Čita, piše dovoljno
Odlična ideja ,mislim da bi časopis ,,Pčelarski list,, u dobroj mjeri doprineo realizaciji ovakve ideje.