Hvala i zahvala Gospodaru svih svjetova, Gospodaru koji stvara čovjeka u najljepšem liku i obliku (Fi ahsenitakvim),
zahvala Gospodaru koji je stvorio razna bića da bi ljudi od njih koristi imali( pčele, goveda, ribe,.....).
Salavat i selam na Resuli-ekrema Muhammeda s.a.v.s., na njegovu porodicu i ashabe.
Neka je Allahov rahmet(milost) na sve iskrene i dobronamjerne vjernike i vjernice.
Kaže A.s. "Najbolji je onaj ko koristi drugima, a najgori onaj koji šetu nanosi".
Pčelari pomozimo jedni drugima; znanjem, iskustvom ili na bilo koji drugi način.
Sadaka nije samo davati novac, sadaka je i dobronamjeran savjet, preporuka, prenošenje znanja isl.
Svi mi znamo da je pčelarstvo lijepo zanimanje, unosan posao ali i skup u početku.
U pčelarstvu treba; učiti, ulagati, raditi, istraživati da bi na koncu ostvarili neku dobit.
Da bi početnici napredovali, uspješni se usavršavali potrebno je razmjenjivati iskustva, a svemu tome
služe upravo ovakvi forumi.
Moram priznati da sam mnogo naučio sa ovoga i sličnih foruma, ali samo teorije, praksa je nešto drugo.
Molim Allaha dž.š. da uspuni sve želje pčelarima i da nam podari mnogo mednih godina AMIN
.
Evo pokušava ubaciti slike pa da vidim ferceral

"...iz utroba njihovih (pčela) izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima(med). To je uistinu dokaz za ljude koji razmišljaju." (An-Nahl,69)
Uspio sam, učim se još koristiti ovom haber kutijom.
hahahahahha.
evo još nekih

ovo pripremam voćnjak za narednu godinu gdje ću stacionirati pčele

Biti će još samo dok proberem ono što sam slikao