Bee Vital ,??... Red je da se i ja javim,
Analizirajući rezultate koji su vrlo djelotvorni kod svih pčelara s kojima se vidim, čujem ili mijenjamo informacije,te prateći tok stvari na ovom i drugim forumima ponukalo me na rješenje da malo stvari pojednostavimo.
Mislio sam da za članove foruma damo posebne pogodnosti ,onda sam donio odluku da od danas svi oni koji naruče 3 (tri) i više komada Beevital Hive clean imaju poštarinu gratis da ne zakidamo sve one koji nemaju priliku da se bave tamo nekim internetom.
Praksa je pokazala da proizvod koriste većinom mladji pčelari koji su u poziciji da su prije došli do informacije i spremniji su oprobati neke nove proizvode. Sa druge strane stvarno me živcira poštar kad mi donese one otkupnine i sad jedno vrijeme ćemo uvesti praksu da će uz isporuku i račun biti priložena već napisana uplatnica koja se može platiti odmah na pošti ili za dan ,dva na svakoj banci . Ovako ćemo početi raditi vjerujući jedni drugima , što bi se reklo u dobroj vjeri-dobroj namjeri bar sa moje strane.
Kontinentalni krajevi su već kraju sa leglom ,vjerovatno tu i tamo , kod nas južnije ,kraju je mlado, ali ima ga na pretek zatvorenog ,različite su kombinacije ,ali bi svakom preporučio da ne bude sasvim siguran te da oproba bar jednu kontrolu na jednom broju košnica da se sam uvjeri u djelotvornost obaranja varroe.
Imam podatke da na terenima nije ni malo dobra situacije ,već ostaje probušeno leglo sa malo pčele to treba tretirati samo radi drugih košnica i zalijetanja tudjice ,njima od prilike nema spasa ili čim prije nekako spojiti da je manje zlo .(ako je samo varoa)
Napominjem ne ulazim u to kako je ko i sa čime radio ,nego ako ima volje i malo mogućnosti dobro bi bilo uvjeriti se u učinkovitost-normalno uz jednostavnu i pravilnu primjenu.
- Malo zagrijati na tjelesnu temparaturu- dobro protresti -te tankom mlazom koji je već reguliran na čepu lagano preći po pčeli u ulicama . Ostalo je stvar rutine Manje društvo će dobiti manje ,veće više i to je to . Nj jedna ne treba preći 20 ml jer bez potrebe trošite , nećete ni predozirati ništa.
Za jednu i dvije boce ostati će na istom +poštarina . Otprema ide isti dan , eventualno sutra u jutro.
Za sve dodatne informacije Marin Kvesić mai:
humcom@tel.net.ba
Mob: 00 387( 0)63- 372- 681 -- Fax/ tel 00 387 (0)39 -830 -535
PS : Rješio sam da u moje pčele više neće dimovi i drugi proizivodi koji mogu toksično štetiti medu, propolisu , ostalom, treba vjerovati samo onome tko sačuva praznu ambalažu bilo kojeg načina tretiranja. . Osobno sam prepoznao Beevital mogu ga kontinuirano koristiti , upustava kažu da neće biti rezistencije da ne šteti pčeli.matici medu .. i svaka uporedjivanja sa amitrazima nemaju smisla. - Ako imamo Varou –imamo jedan problem i više rješenja
-ako imamo kontaminiran med onda imamo problem i nema više nikakva rješnja.
Pozdrav svima
"Tko hoće nešto učiniti, nađe način, tko neće ništa učiniti, nađe opravdanje." Pablo Picasso