Prodajem Polen
-
Dimitrije Nikolic
- Čita, piše dovoljno
- Kontakt:
Prodajem vece kolicine polena,
polen je susen u susari za polen na temperaturi +38 stepeni.
Cena po dogovoru tel. za informacije +381600736635
kontakt osoba Dimitrije polen saljem i pouzecem.
polen je susen u susari za polen na temperaturi +38 stepeni.
Cena po dogovoru tel. za informacije +381600736635
kontakt osoba Dimitrije polen saljem i pouzecem.
Zadnja izmjena: Dimitrije Nikolic, dana/u 08 srp 2010, 00:06, ukupno mijenjano 1 put.
-
Dimitrije Nikolic
- Čita, piše dovoljno
- Kontakt:
- Ibrahim Malicbegovic
- Čita i piše, dobar
- Kontakt:
-
Dimitrije Nikolic
- Čita, piše dovoljno
- Kontakt:
Pa to nije pola ,ako je 25 km,neznam kakva je razlika izmedju vaseg i naseg pa i kod mene je gospodine Ibrahime
polen sakupljen od proleca pa sve do sada,ja toliko cenim svoj polen a kupac neka kupi gde hoce,uvek je bilo ko prodaje njemu malo,
ko kupuje njemu skupo.ja sam napisao da je cena za kilogram 20 eura ,a na veliko stvar dogovora.
ja prodajem polen u Brckom na malo po 4 km za 100 gr.
Sve vas srdacno pozdravljam moji zemljaci!
polen sakupljen od proleca pa sve do sada,ja toliko cenim svoj polen a kupac neka kupi gde hoce,uvek je bilo ko prodaje njemu malo,
ko kupuje njemu skupo.ja sam napisao da je cena za kilogram 20 eura ,a na veliko stvar dogovora.
ja prodajem polen u Brckom na malo po 4 km za 100 gr.
Sve vas srdacno pozdravljam moji zemljaci!
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
Kod mene je daleko skuplje ove godine planiram da spustim cijenu sigurno neće ići ispod 60 km za kilogram, Moram videjti kolike su zalihe:
Kod mene je polen polu poizvod i ja od kilo polena mogu kroz matičnu mliječ ostvariti dobit daleko veću nego li da prodam polen po mizernim cijenama.
Polen je ŽIVOT i neznam zašto su tako niske cijene ,,inače kod mene je svjež polen,,,, odustao sam od sušenog jer gubi na kvaliteti i do 30% teže ga je pripremiti za upotrebu,,,,,
Kod mene je polen polu poizvod i ja od kilo polena mogu kroz matičnu mliječ ostvariti dobit daleko veću nego li da prodam polen po mizernim cijenama.
Polen je ŽIVOT i neznam zašto su tako niske cijene ,,inače kod mene je svjež polen,,,, odustao sam od sušenog jer gubi na kvaliteti i do 30% teže ga je pripremiti za upotrebu,,,,,
- Ibrahim Malicbegovic
- Čita i piše, dobar
- Kontakt:
-
Dimitrije Nikolic
- Čita, piše dovoljno
- Kontakt:
Ok,ja se slazem sa vama i ja imam i sirovog i susenog pa ko voli neka izvoli.
Problem je sto ga trgovci nemogu prodavati sirov moze ali ga nebi bilo u izlogu,zato se susen polen drzi u rafovima prodavnica,
ako se susi po propisima ne gubi nista na kvalitetu ,ali ako je susen na suncu e to je vec problem.
Jos nesto znamo da na susenje otpadne 30 % tezine ,tako da vi za vas polen dobijet skoro 36 km, u odnosu na suseni polen,
ali nije problem sav polen se proda sto ga pcele sakupe jos ga niko nije bacio pa tako necemo ni mi svaka roba ima svoga kupca.
Problem je sto ga trgovci nemogu prodavati sirov moze ali ga nebi bilo u izlogu,zato se susen polen drzi u rafovima prodavnica,
ako se susi po propisima ne gubi nista na kvalitetu ,ali ako je susen na suncu e to je vec problem.
Jos nesto znamo da na susenje otpadne 30 % tezine ,tako da vi za vas polen dobijet skoro 36 km, u odnosu na suseni polen,
ali nije problem sav polen se proda sto ga pcele sakupe jos ga niko nije bacio pa tako necemo ni mi svaka roba ima svoga kupca.
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
Što se tiče sušenog polena pored stoga što se sušenjem odstrani vlaga on gubi na kvaliteti i sušenjem mu se oduzimaju veći dio hranjivi materija ,,pogledaj ovdje prezentaciju od dr. Dino Cerić http://www.pcelarstvo-nahl.com/forum/vi ... .php?id=18
- Mungos1212
- Čita i piše, dobar
- Kontakt:
Svaka čast Senadesenad je napisao/la:Kod mene je daleko skuplje ove godine planiram da spustim cijenu sigurno neće ići ispod 60 km za kilogram, Moram videjti kolike su zalihe:
Možemo mi osušiti i MM i reći da ništa ne gubi ali imate li dokaze ili makar neke naučne studije, analize ili još bolje praktične dokaze iz života??
Pa mi donedavno nismo znali ni kako izgleda polen.
http://www.scielo.sa.cr/scielo.php?pid= ... ci_arttext
http://benchlandblog.com/2010/02/some-p ... -red-wine/
http://www.friederikeerlinghagen.de/vita_1.php
Negdje sam pročitao da nepravilno osušen polen za ljudsku ishranu je gotovo beskoristan. Zapravo o čemu se radi svjež polen ako se odmah stavi na sušenje zatvori svoje otvore i tako ljudskoj probavi je nedostupan hranjivi sadržaj unutar zrna polena jer ljudski želudac ne može probaviti celulozni omotač polenovog zrnca. Isti tekst navodi da se svjež polen prije sušenja mora zamrznuti na minus 20 celzijusa pa tek onda sušiti i da se poslje otvor na zrnu polena ne zatvara.
Taj otvor je zapravo rupica kroz koju se prilikom oplodnje razvija klica. Isti tekst navodi da se polen prije upotrebe mora najmanje 6 sati otopiti u mlijeku, jogurtu, a nešto se slabije otapa i bubri u vodi i čaju. Dakako da je najbolja iskoristivost polenovog sadržaja ako se otopi u organski kiseloj sredini kao što je jogurt ili kiselo mlijeko. Dobro otapanje zapravo bubrenje celuloznog omotača polen ima i u medu ali se u medu prije upotrebe mora otapati barem 12 sati.
Taj otvor je zapravo rupica kroz koju se prilikom oplodnje razvija klica. Isti tekst navodi da se polen prije upotrebe mora najmanje 6 sati otopiti u mlijeku, jogurtu, a nešto se slabije otapa i bubri u vodi i čaju. Dakako da je najbolja iskoristivost polenovog sadržaja ako se otopi u organski kiseloj sredini kao što je jogurt ili kiselo mlijeko. Dobro otapanje zapravo bubrenje celuloznog omotača polen ima i u medu ali se u medu prije upotrebe mora otapati barem 12 sati.
-
Dimitrije Nikolic
- Čita, piše dovoljno
- Kontakt: