Evo nakon nekoliko godina ponovo sam pravio svoju pogaču. Ovoga puta po svom receptu.
Pogaču sam napravio od mljeveni šećer, pekarski kvasac i enzinmski invert moje proizvodnje.
Enzimski inverti su skupi i teško se nabavljaju odlučio sam se uhvatiti u koštac sa tim problemom da sam sebi napravim enzimski invert. Nakon 3 godine proučavanja i učenja kako se to radi i nakon nekoliko promašenih pokušaja uspio sam izdvojiti invertazu i napraviti dobar enzimski invert. Ovoga puta samo za moje potrebe.
Pogača:

Probna pogača dodana prije 10 dana. Vidi se da je pčele jedu pa sam napravio 70 kg iste takve pogače.

Nadam se da će ovaj tip pogače biti mnogo kvalitetnije nego pogače poja sam prije pravio i davao.
Sada mi samo treba jedan ljepši dan bez padavina i da svakom društvu dodam ovu prvu pogaču. Zapravo odvojit će 10 društava i njima dati PIP stimular. Po mom mišljenju to je najbolja pogača koju je moguće napraviti. Za moje pogače sada imam reference sa čime ću porediti rezultate razvoja društava. Do sada PIP je uvijek bio u debeloj prednosti. Pa zbog velike razlike odustao sam od pravljenja pogača i koristio samo PIP Stimular pogače u ovo vrijeme kao prvu i drugu pogaču. Poslije kad ih pojedu sam sirupirao.