Fotografije melem za oči, citirana rečenica iz Efendijina posta melem za dušu, ukratko blagoslov i berićet.Ermin.ef. je napisao/la:Medjutim nisam na tome stao zasadio sam i jednu manju plantazu jagodicastog voca koje bi trebalo da obraduje mog malog Haruna ali svojim cvjetanjem i moje pcelice.
Pad varoe poslje OK. "uredan"((pokazuje da je sve urađeno na vrijeme i po pravilu). Na krovove uputno cigle ili kamen, da ne bi bilo "tjelesuma"(vjetrom izazvanih). Sadnice zaštićene( utopljene koliko vidim piljevinom), zahvalno je i stajnjakom.Ermin.ef. je napisao/la: Zazimio sam 10 drustava na dva nastavka, prije nekoliko dana tretirao sam ih oksalnom i samo jedna od njih imala je oko 40 varoa a kod ostalih opalo je do 10 komada, jos uvijek ih nisam nicim utoplio mada vidim da su ostali u okolini vec dobro svoje pcele ususkali a ja se nadam da cu to uraditi prije prvog legla.

Ma nekako mi sve ovo prebrzo, prosle godine nisam pogace stavljao do pocetka marta, ako mi proljetni razvoj bude prejak morat cu voziti na bagrem jer sumnjam da ce se kod nas ponoviti proslo proljece kada je bilo behara u izobilju a bilo lijepo vrijeme. Problem ce biti ako se okiša kad bude behar i maslacak a pune kosnice pcela a kod nas je bagrem neznatan a nasa livada tek sredinom juna ili ako krene rojenje da prelazim na dvomaticno ne bi li ih odrzao do glavne pase.senad je napisao/la:Obavezno pojilicu instalirat, ubaci malo soli. To je kod tebe odlično mašaa Allah, Planiraj da uvedeš i ramove građevnjake
Hvala, ako bi mogo kad navratiš u udruženje da provjeriš gdje su nabavili.Ermin.ef. je napisao/la:Dosli u AV podnicama a kupovao sam i tablu ove plave plastike kod nas u udruzenju