senad je napisao/la:Zvone je pisao kako on radi sa samom oksalnom , turci rade sa oksalnom + čista voda . Varrou sa pčela može se skinuto na mnogo načina, šećer u prahu, peludal, čak i sam sirup kada se polije po pčelama skida varrou, pomješajte jod sa sirupom polijete pčele i skidat će varrou . Ubacite ukošnicu duhanski dim i skida varrou.
Amitraz je spasio pčelarstvo i najbolje je sredstvo za eliminacju varroe ,kakve su poslijedice ?!
OAZA od svih sredstava je otišla korak dalje i postigli smo to da radi dobro na višim temperaturama i da ima produženo djelovanje, Nedavno sam razgovarao sa pčelarom koji koristi OAZU i rekao mi je da i nakon 15 dana od polivanja varroa pada. Umoran sam od brojanja varroa i testiranja određeni komponenti prevashodno koje rade duži period .
Bilo bi idealno napravit šerbe koje je ekološko sa jednim tretmanom . Ko prvi smućka takvo šerbe prvi sam kupac

Prvo , htio bih se zahvaliti Kreši jer je dosta toga razjasnio biranim riječima , a tako je i mene spomenuo . Što se tiče pisma predstavnika Organizacije, ako
bi me ko pitao, rekao bih da sam zadovoljan. Pismo je vrlo lijepo napisano i nebi ga se mogao postiditi ni kakav visoki diplomata iz UN.
Namjerno odgovaram na Senadovu poruku. Svojevremeno sam se bavio mišlju da tražim od Senada bocu njegove OAZE (uz plačanje naravno) kako bih u zimskom
tretmanu usporedio sa oksalnom. Moja je pretpostavka da se rezultati u zimskom tretiranju nebi puno razlikovali ( rezultati se inače teško mogu uspoređivati
jer svako je društvo priča za sebe) , a možda bi se razlike mogle vidjeti kod ljetnih tretmana . Kad smo se zadnji put vidjeli u Sarajevu nismo je ni spomenuli
(međusobno), Senad je jedva došao zbog blokiranih puteva, dosta brzo otišao , a nismo bili ni sami. Ja sam opet imao podsvjesne, a i druge kočnice iz više
razloga. Prvo, svojevremeno sam obećao da ću testirati i Stipino sredstvo, a nisam. Također da sam uzeo Senadovo, svojim komentarom- pohvalama, nebi
puno doprinjeo, a mnogi bi pomislili da se radi o nekom talu, kako je već bilo sugerisano i ujedno sam saznao , gdje su mi bile podsvjesne kočnice.
Prilično davno sam sebi obećao da neću loše pisati o bilo kojem sredstvu (svako ima pravo otkriti šta je dobro, a šta nije). Neću ni sada ali evo ponovo jedan
link za razmišljanje :
http://brdsko-planinskopcelarenje.com/f ... 9#msg27269
Da je Nikola Tesla danas živ vjerovatno bi se odrekao svojih pronalazaka koje je darovao čovječanstvu , jer se njegov dar najviše
koristi u vojne svrhe !