Novi sam na forumu (tek prijavljen), pa bih prvo da pohvalim administratora za ovakvu ideju foruma, zaista se mnogo moze nauciti.
Kao sto moj nik glasi ja sam Edin i imamo 20 godina
Premlad za pčelarstvo, ali to me zaista interesuje odavno i vjerovali ili ne, ne moze proci ni jedan dan da ne citam nesto o pcelama ili gledam video materijale. Znam da je sad ovo vecini veoma dosadno i da nece cak ni procitati a pogotovo pomoci oko realizovanja mog pocetka. Kao sto rekoh procitao sam mnogo literature, ali praksa je praksa koje nikad nisam imao i jednostavno bi zelio da krenem sve iz pocetka pa da mi "neko" ko je hajmo reci voljan pokaze (usmjeri me sta mi je prvo raditi).
-Veoma sam vjest sa radom oko drvenih predmeta pa bi ovom prilikom da pitam gdje da nabavim skicu kako se detaljno pravi kosnica sa tacnim mjerama kao i gdje ste vi nasli materijal? Znam da cu dobiti odgovore otiđi stolaru i napravi, ali stolari su druga prica ovdje u mom kraju
-Nakon toga interesuje me da li je ikako vrijedno pcelariti ako je tako "varoa destruktor" rasirena da sve ubija? Da li to steti medu ili nama?
-Gdje kupiti drustvo sa maticom (volio bi da mi neko detaljno iz pocetka objasni neke stvari). KRENUO BI NAJVJEROVATNIJE SA JEDNOM ILI DVIJE KOSNICE PA DA SE UCIM, STA VI NA TO MISLITE?
Veliki pozdrav za sve pčelare, kao i administratoru, kojeg molim da ako sam promasio mjesto ili nesto pogresno uradio da ispravi.
Unaprijed zahvalan svima.