Preslatko ovo kod tebe izgleda , schumy!
Moje su košnice jutros stigle. Tako sam im se obradovala. To su tri male , zelene košnice. Nisu baš ni svijetle , nego nešto između. Slijedeći put će vjerovatno biti neka veselija boja. Ovdje je danas sunčan i topao dan i cijeli dan je ispred košnica vrilo. Praznik za moje oči. I muž navratio (s posla) da ih vidi i pita me : a znaš li ti sad šta ćeš sa njima? Pojma nemam! - rekla sam. (stvarno je tako)
Pčelar , od kojeg sam kupila , mi reče da im dam večeras sirup od 1 kg šećera i 1 l vode , rasporediti u tri hranilice.
Komšija pčelar navratio i kaže , u to dodati kapi forsetil i nozecid !!!! I fildžan sirćeta!!!!!
Šta sad da radim????
Išla bih ja kupit negdje te kapi , ali jutros mi ovaj pčelar ništa ne reče !!!!
Evo sad sjedim , gledam ove moje razigrane pčelice i mislim - da će i njima i meni biti "veselo" dok im ova "pčelarka" šta ne nauči!!!!
Schumy, hvala ti na podršci. Što se čistoće pčelinjaka tiče , kod mene im je "apoteka" , sva oprema za njih i oko njih biće smještena u posebnoj prostoriji.
Što se tiče higijene - neće im nigdje biti bolje. Brinem se hoću li ja znati oko njih!

))))
"...iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je uistinu dokaz za ljude koji razmišljaju." (An-Nahl,69)