Ako ima neko idejno riješenje kako da što jednostavnije napravim prilaz pčela hrani.

NIje to nikakva alu folija nego tepsije od alu folije i možeš ih kupiti u svakoj većoj trgovini tamo gdje se prodaju plastične čaše i posudice za hranu.senad je napisao/la:Stipo te alu folije kako šta , gdje nabaviti,,,,
Eh Izete sada si ti mene zbunio ja sam cjeli život mislio da se špera izrađuje od presane prašine, a lesonit od više slojeva furnira. Ma nije važno nego ispade da se slažemo i govorimo o istom materijalu iako smo ga različito zvali.IZET je napisao/la:Senade sad ste me zbunili ti i Stipo i nezgodno je da pobijam misljenje dvojce ali moja me struka tjera na to posto sam ja vk stolar sa 30 god.radnog staza i to u fabrici koja radi šperu i sa sperom, lesonitom,drvetom... Radim u firmi "konjuh" zivinice 30god. Naime vi ste zamjenili nazive. Špera se radi iz vise slojeva furnira koliko ce biti slojeva zavisi od debljine sper-ploce.Lesonit je izrađen od drvene prasine kao i medijapan ploce i ima ga sa dva lica ili sa jednim dok je sdruge strane hrapav. (Izvinjavam se na ovom predavanju-pametovanju)ali ovo je moja struka i mislim da sam u pravu.
Napavio sam utor za 3 mm i to bi bilo dovoljno jako,,,,IZET je napisao/la:Senade kod nas na skladištima nejma špere u prodaji ali ima lesonita. Ja sam davno kupovao šperu u svojoj firmi "konjuh" Živinice neznam dali je još prodaju mogu se raspitati pa ti javiti ako si zainteresovan. I koja debljina?
Ako bude lagano za prepravak moće se ono i kada je sklopljeno,,,,,Vahid je napisao/la:pa bi ti savjetovo da ne stavjas podove ako mozes sacekat do tada jer ces morat jos malo doradit
sule je napisao/la:pozdrav,
vidim da se raspravlja o hranilici za pčele, moj drug je nedavno uzeo jako dobru hranilicu u firmi Veplast u Sarajevu; hranilica je napravljena od visokokvalitetne plastike.
Nisam ni znao za to i ja kao amater-početnik u pčelarstvu, kada sam kupio hranilicuvidio sam da je stvarno vrhunska i po mjeri. Ljudi su mi rekli da rade za izvoz, a tuga bosanska je da mi i ne znao za takve firme.
Plastika je takva da nikako ne prima nikakve prljavštine