čišćenje pribora i posuđa od pčelinjeg voska
čišćenje pribora i posuđa od pčelinjeg voska
S čim se sve uspješno može očistiti pčelinji vosak ? Izvolite,na vama je red 
Re: čišćenje pribora i posuđa od pčelinjeg voska
pa zar svi spavate ili vam se ne da pisati ?
Vecina ustaje oko podne...
.
Riječi su kao pčele , one su istovremeno i med i žaoka...
Ako je puno ostataka peluda košuljica .. pomozi se raznim sitima prvi put dodaj nešto vode da ne zagore ostaci . Ostruži sve što se nataloži na dnu.Poslije ne dodaji vodu već polako zagrijavaj i neće biti pucketanja a vosak će imati veću temparaturu što je bitno radi bolje dezinfekcije.prka je napisao/la:S čim se sve uspješno može očistiti pčelinji vosak ? Izvolite,na vama je red
Ako imaš mogućnost ovo taloženje odradi po što toplijem vremenu da ide dulji period da se nečistoće slegnu . Očisti dno i ponovi ako treba, a obično treba . Ovo će biti dovoljno.Posuda nek je emajlirana ili neki materijal da nije oksidirala jer će i to mijenjati boju čistog voska. Sve ostalo je višak i nepotrebno da bi ostao baš prirodni vosak.
POzz Marin
"Tko hoće nešto učiniti, nađe način, tko neće ništa učiniti, nađe opravdanje." Pablo Picasso
Koliko ja vidim ovde ćova pita kako da oćisti suđe i alat od voska,
Temperatura preko 65 stepeni celzijusa i vosak je u tećnom stanju.U vreloj vodi najlakše.Zavisi koliki su ti sudovi i alatke.Potopiš ili sapireš u kadi sa tušom,najbrže.
E sad ako hoćeš da dezinfikuješ alat i posuđe onda vodena para. Pre toga ako imaš kakav generator vodene pare staviš malo žive sode,malo masku malo rukavice i onda malo paziš.Ako imaš više prostora u dvorištu jer sa živom sodom je po meni obavezno napolju.
Temperatura preko 65 stepeni celzijusa i vosak je u tećnom stanju.U vreloj vodi najlakše.Zavisi koliki su ti sudovi i alatke.Potopiš ili sapireš u kadi sa tušom,najbrže.
E sad ako hoćeš da dezinfikuješ alat i posuđe onda vodena para. Pre toga ako imaš kakav generator vodene pare staviš malo žive sode,malo masku malo rukavice i onda malo paziš.Ako imaš više prostora u dvorištu jer sa živom sodom je po meni obavezno napolju.