Moj pcelinjak-Blasko-Apifarma Maja
Re: Moj pcelinjak-Blasko-Apifarma Maja
Nisam znao sta je zlotosipka.Kod mene ovog bilja ima koliko hoces.
Pozdrav.
Pozdrav.
Riječi su kao pčele , one su istovremeno i med i žaoka...
-
Samir
- Čita i piše, vrlodobar
Kod mene je nema, al ima pruga i autoput. Samo fali sjeme. 
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Sjeme(korjen)nije problem,moze se lako naci,ako nema, ima kod mene,samo je potrebno dosta volje za kopat i saditi!Samir je napisao/la:Kod mene je nema, al ima pruga i autoput. Samo fali sjeme.
Samire hocemol u sadnju?Samir je napisao/la:Kod mene je nema, al ima pruga i autoput. Samo fali sjeme.
Zar se ne moze samo od sjemena da nikne ??medonosa je napisao/la:Sjeme(korjen)nije problem,moze se lako naci,ako nema, ima kod mene,samo je potrebno dosta volje za kopat i saditi!Samir je napisao/la:Kod mene je nema, al ima pruga i autoput. Samo fali sjeme.
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Moze,traje malo duze,ako imas mogucnost da u oktobru izvuces korjen iz zemlje i posadis,na proljece se pocne siriti ,nemozes je zaustaviti!inzenjer je napisao/la:Zar se ne moze samo od sjemena da nikne ??medonosa je napisao/la:Sjeme(korjen)nije problem,moze se lako naci,ako nema, ima kod mene,samo je potrebno dosta volje za kopat i saditi!Samir je napisao/la:Kod mene je nema, al ima pruga i autoput. Samo fali sjeme.
-
Samir
- Čita i piše, vrlodobar
More jarugo evo ja pripremam hašov i trnokop. Samo raspituj di ima najbliže.inzenjer je napisao/la:Samire hocemol u sadnju?Samir je napisao/la:Kod mene je nema, al ima pruga i autoput. Samo fali sjeme.Ti jedan kraj opstine ja cu drugi
![]()
.
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Unos polena danas:01.09.2012

Odličan unos , cikorija(vodopija, konjogriz) i zlatošipka !medonosa je napisao/la:Unos polena danas:01.09.2012
Da je Nikola Tesla danas živ vjerovatno bi se odrekao svojih pronalazaka koje je darovao čovječanstvu , jer se njegov dar najviše
koristi u vojne svrhe !
koristi u vojne svrhe !
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Danas sam imao iznenadnu posjetu pcelara,ove slike su posebno za Zvonesa i Kresu!

poklon za Maju
uvalio mi je knjigu,poklon se ne odbija

poklon za Maju
uvalio mi je knjigu,poklon se ne odbijaRe: Moj pcelinjak-Blasko-Apifarma Maja
Vrlo lijepo.Pozdrav za tebe a i njega.
Moram zapaziti da je "grohno". Ja sam imao prvo izdanje gdje je bio mlad. Bas onako faca.
Moram zapaziti da je "grohno". Ja sam imao prvo izdanje gdje je bio mlad. Bas onako faca.
Zahvaljujem na ovome "posebno" i čestitke za lijepu posjetu .medonosa je napisao/la:Danas sam imao iznenadnu posjetu pcelara,ove slike su posebno za Zvonesa i Kresu!![]()
poklon za Maju
uvalio mi je knjigu,poklon se ne odbija
Da je Nikola Tesla danas živ vjerovatno bi se odrekao svojih pronalazaka koje je darovao čovječanstvu , jer se njegov dar najviše
koristi u vojne svrhe !
koristi u vojne svrhe !
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Medjunarodna Izlozba -Certifikacija i analiza meda ,na Unervizitetu u Bochumu,je obavljena i danas sam dobio certifikat od Njemackog pcelarskog Saveza,koji je veoma tesko dobiti ali veoma lako izgubiti,za razliku u nekim drugim zemljama!Da nebi ispalo ovo sve moja reklama,jer se ima pravo prisustva na Unervizitetu i testiranje medova iz cijelog svijeta,onda se puno toga sazna i vidi i nauci,pa da navedem neke slucajeve,pcelari mjesaju secer vodu i polen,i prodaju kao med,ako se pcelinjak nalazi blizu npr botanickog vrta i pcele unesu polen sezama ciji djelovi zavrse u medu,a sezam se gaji u Kini,ima se sumnja u uvoz meda iz Kine i mjesanja sa domacim medom,u tom slucaju je pcelar duzan dokazati da su mu pcele u blizini botanickog vrta,od 100 galona meda ako su dva galona meda ispod navedene tezine na naljepnici,gubi se certifikat,ako je postotak vlaznosti iznad 18% gubi se certifikat(iako zakon o prehranbenim namirnicama govori da je dozvoljeno i 20%,Njemacki pcelarski savez je stavio granicu od 18%!Zato ne treba se cuditi da Njemacka ovo "malo" meda prodaje u arabski svijet za veoma velike pare i uvozi med jer joj je trziste nepokriveno zbog velike potraznje,potrosnja 1,3kg po glavi stanovnika!

-
mirsad
- Čita i piše, vrlodobar
POZ
Ovo je samo za cestitati.
MK
Ovo je samo za cestitati.
MK
Medonosa, nakon početnog predstavljenja dao sam komentar:
"Postao/la Marin » 28. Januar 2012, 22:17
Jedinstveno predstavljanje .... a koliko bi tek moglo biti
Pozdrav i dobrodošlica i od mene ..
Marin"
Jasno je bilo da ponovno uključivnaje može biti samo u ovom smjeru..
Sve najbolje za dalje aktivnosti koje tek dolaze ....
Pozzz marin
"Postao/la Marin » 28. Januar 2012, 22:17
Jedinstveno predstavljanje .... a koliko bi tek moglo biti
Pozdrav i dobrodošlica i od mene ..
Marin"
Jasno je bilo da ponovno uključivnaje može biti samo u ovom smjeru..
Sve najbolje za dalje aktivnosti koje tek dolaze ....
Pozzz marin
"Tko hoće nešto učiniti, nađe način, tko neće ništa učiniti, nađe opravdanje." Pablo Picasso
-
lukaletunic
- Čita i piše, dobar
Moje čestitke na certifikatu Blaško,svakako veliki uspjeh za tebe a ujedno i velika obaveza za ostati na toj razini.
pozz.....
pozz.....
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Hvala Kolegama na lijepim zeljama i rijecima!
Sve je rečeno, pridružujem se čestitkama !
koristi u vojne svrhe !
koristi u vojne svrhe !
-
Zoran Topić
- Samo čita
PRDRUŽUJEM SE ČESTITKAMA
-
balasevic
- Čita i piše, vrlodobar
sve cestitke ovo dokazuje koliko vrstnih pcelara ima na ovom forumu od kojih cemo mi mladi ako bogda nesto nauciti sve cestitke jos jednom
Najsretniji je onaj čovjek koji je učinio sretnima najviše drugih ljudi.
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Drage Kolege molio bih vas sve za komentare sta se vidi na ovome videu?I Iskusni i kolege pocetnici,narocito Kolega Sahista koji mi dade jednom preporuku da trebam svoje(ne)znanje da usredotocim na drugu stranu, su dobrodosli da daju svoje misljenje,predpostavke i sl.Ako se moje pretpostavke pokazu kao tacne onda imamo jedan veliki i nerijesiv problem....
Za ovaj prikaz je teško naći iskusnog. Dali je ovo video prikaz nekog tvog uzorka? Nećeš valjda reči da se radi o nosemi.medonosa je napisao/la:Drage Kolege molio bih vas sve za komentare sta se vidi na ovome videu?I Iskusni i kolege pocetnici,narocito Kolega Sahista koji mi dade jednom preporuku da trebam svoje(ne)znanje da usredotocim na drugu stranu, su dobrodosli da daju svoje misljenje,predpostavke i sl.Ako se moje pretpostavke pokazu kao tacne onda imamo jedan veliki i nerijesiv problem....
koristi u vojne svrhe !
koristi u vojne svrhe !
- medonosa
- Aktivan
- Kontakt:
Zvones,blizu si,objaviti cu kasnije poslije nadam se jos vise komentara, sve iscrpno,ne nije moj uzorak hvala bogu,to su mala istrazivanja!zvones je napisao/la:Za ovaj prikaz je teško naći iskusnog. Dali je ovo video prikaz nekog tvog uzorka? Nećeš valjda reči da se radi o nosemi.medonosa je napisao/la:Drage Kolege molio bih vas sve za komentare sta se vidi na ovome videu?I Iskusni i kolege pocetnici,narocito Kolega Sahista koji mi dade jednom preporuku da trebam svoje(ne)znanje da usredotocim na drugu stranu, su dobrodosli da daju svoje misljenje,predpostavke i sl.Ako se moje pretpostavke pokazu kao tacne onda imamo jedan veliki i nerijesiv problem....
Ovo su neki paraziti vjerovatno, ne bi znao šta je gore il ovi krupniji što se kreću kao varoe ili ono nešto sitno što juri ko miševi.