Ibrahim Malicbegovic je napisao/la:Azure kao prvo trebao si upisati u avataru odakle si,broj telefona.Mnogi pčelari nemaju povjerenja u ove zatvarače,ali mogu ti reči da mi se sviđaju stim što imaš istu grešku kao i drugi proizvođači.Limiči koji su klizni na kraju su ti zaobljeni i kada se spoje dva ostane mala rupica,koju pčele prošire i u toku seobe izlaze.Ja imam na košnicama od "Mineli"zatvarače iz jedna i fiksni dio je širine 2cm.Ako imaš takvih napiši broj telefona i cijenu.Pozdrav iz Žepča.
Postovani gospodine Malicbegović, u potpunosti ste u pravu, greska je ne ostaviti nikakve kontakt podatke. Dakle u pocetku predstavljanje... Zatvarace proizvodimo u Tuzli, gdje otac i ja vodimo jednu zanatsku radnju koja se inace bavi proizvodnjom metalne galanterije za domacinstvo (na
www.emajlprodukt.ba moze se vidjeti sta sve proizvodimo).
Citirao sam samo komentar od gospodina Ibrahima no osvrnuo bih se ovdje i na ostale komentare. Zao mi je sto nisam ranije reagovao, mislio sam da sam nastimao da mi forum posalje notifikaciju na email kad netko napise novi post, no tu sam zaribao:) Nego, prva verzija naseg zatvaraca za leto je izasla, nakon cega sam poslao nekih 50-ak primjeraka postom na adrese renomiranih pcelara i pcelarskih udruzenja, u potrazi bas za povratnom informacijom kako bismo mogli napraviti korekcije, rezultirajuci sto boljem proizvodu. Upravo zahvaljujuci komentarima od tih pcelara, kao i pcelara s foruma, medju kojima bih se zahvalio i gospodinu Stipi, izvrsili smo korekcije na alatu. Jedna od vecih korekcija je bila izmjestanje rupa za zakivanje ekserića. Prvobitno su bile dvije rupice, kao na ovim slikama iznad, medjutim dobili smo informaciju da kad se zakuju ti ekserići, prave problem u kretanju dva pokretna dijela, što smo i ispravili, tako da je sada samo po jedna rupa s obje strane, odmah do žlijeba, tako da se izbjegne smetnja kod pokretanja pomicnih dijelova. Ja licno nisam pčelar, otac jeste, no na svaku kritiku čovjek mora reagovati i po meni postoje SAMO dobronamjerne kritike, ukoliko upućuju u nedostatak proizvoda. Ja bih se zahvalio svima vama, već sam prenio ocu i gospodinu koji nam je radio alat za serijsku proizvodnju da u što skorije vrijeme izvršimo ispravke na nedostacima koje ste spomenuli. Svaka ispravka na tim alatima košta, no u interesu mi je da napravimo kvalitetan i konkurentan proizvod. No, ovom prilikom sam primoran i reći par riječi o našem tržištu, odnosno BiH tržištu pčelarske opreme. Pojedince na stranu, da čovjek ne povjeruje koliki otpor vlasnici trgovina imaju na bilo kakvu novinu, da o nelojalnosti ka domaćoj proizvodnji i ne govorim. Evo, akoBogda napravićemo ispravke na alatima, i ukoliko ni tada ne budemo imali kompletan proizvod i opet ćemo to uraditi. No, taman da i dođemo u situaciju da imamo proizvod koji nema niti jedne zamjerke od strane pčelara, i s takvim proizvodom dođete u radnju, ponudite i dobru odgodu plaćanja, mogućnost povrata, mogućnost zamjene, date konkurentniju cijenu...kad nakon svega toga opet dobijete "odbijenicu", razlozi onda više nemaju ekonomsku prirodu. No, hvala Bogu pa i u dosta kratkom periodu smo uspjeli plasirati nekih 10.000 naših zatvarača, gdje je pola od te cifre otišlo na izvoz, a sve to u van-sezonskom periodu, tako da čovjek mora biti zadovoljan.
Napisah ja izgleda pa i roman

Moram se još jednom izvinuti na nedostatku kontakt podataka, te JOŠ jednom zahvaliti svima vama na povratnim informacijama i komentarima.
Lijep pozdrav svima iz Tuzle
Eh da, umalo ne zaboravih ponovo

moj privatni broj je 061 720 415, za sve informacije stojim vam na raspolaganju.