Upustvo!

senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

U ovoj podkategoriji foruma kad otvorite novu temu upišite vaše ime ili nick pokojem će te biti prepoznatljivi.. Dovoljno je da otvorite jednu temu u koju će te unostiti ono što vam je po želji. Jedna tema jedan pčelar tj. jedan dnevnik jedan pčelar i vaše stranice će se redati jedna ispod druge tako da će se moći imati kompletan uvid urad pojedinog pčelara.. Svaki novi Vaš unos bio bi kao da želite da date odgovor,,,,,,

Da bi otvorili vaš dnevnik kliknite na <<<<Pokrenite novu temu<<<<<<<<<
Kada ste upisali sve potrebno klikom na <<<<<<<<potvrdi <<<<< ste objavili vašu prvu priču,,,,, slijedećiput kad želite da nešto upišete ,,kliknete na>>>>Upišite odgovor<<<< i dobit će te novu stranicu za upisivanje,,,, možete sami citirati svoj tekst i uređivati,,,, Ako buse nejasnoća slobodno pitajte,,

Zamolio bih članove fouma da ne razbacuju teme zbog ograničeni mogućnosti ovog stila foruma, tako da ja kao administrator ne mogu spajati istovjetne teme a da pritome ostane isti autor ,, Svako spajanje tema na forumu će biti prikazano moje ime kao autora a ja ne želim da uzurpiram ničije pravo....

Sretno svima , ako ima prijedloga , dopuna slobodno kažite pa će mo sukladno mogućnostima ovog stila foruma d a napravimo...

Bilo bi poželjno da se napiše kratka biografija kako bi lakše komunicirali a posebno mikro lokacija,,,,,

Pozdrav.............:) ))))))))))))
Do uspješnog pčelarenja bez predrasuda.
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

Za one koji žele da postavljaju slike u svojim dnevnicima , a nisu upućenikako to funkcioniše par riječi:

Da bi postavili sliku na forum morate imati uploadovane slike na neki server, ja koristim http://s165.photobucket.com.

MOrate se registrovat upload na server i onda koristite ispod slike IMG cod ,, copy /paste u tekstu koji pišete i slika će biti vidljiva.

Prije svakog uploada smanjite vašu sliku na nekih 100 kb i nećete imati nikakvih problema kao i sa pregledom slike na forumu.
pasha
Čita i piše, odličan

Post Postao/la pasha »

Senade , ja sam postavila , ali preko drugog programa , nadam se da nije prevelika! :)
"...iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je uistinu dokaz za ljude koji razmišljaju." (An-Nahl,69)
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

Ne nije prepreka ,, i ja svojevremno nisam znao kako to sve hoda oko postavljanja slika na internet,Moj profil na photobucketu su mi drugi kreirali i pustilime da s e patim :) )))

Postoje razni uslužni centri sa ovom mogućnošću neka koristi tamo gdjemu je lakše i prihvatljivij.. JA sam samo naveo jedan primjer.....
mirzet
Čita i piše, dobar

Post Postao/la mirzet »

pozdrav senade imam jedno pitalje,za postavljanje slika na forum kako ide ja sam se registrvao na ovu stranicu sto si napisao.i stavio sam jednu sliku al kako sad da prebacim na forum........................................
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

mirzet je napisao/la:pozdrav senade imam jedno pitalje,za postavljanje slika na forum kako ide ja sam se registrvao na ovu stranicu sto si napisao.i stavio sam jednu sliku al kako sad da prebacim na forum........................................
Kada na toj stranici otvoriš i nađeš tu sliku idi kursorom na tu sliku, kada dođe kursor na sliku ispod se otvora meni gdje piše:

Email & IM

Direct Link

HTML Code

IMG Code

Pređi preko ovog menija kursorom i dođi na ovaj zadnji IMG Code klikni jednom i treba da bude selektovano (d a poplavi), onda klikni desni klik na mišu i idi na opciju COPY i klikni ,,,,,, sada samo otiđi tamo gdje pišeš na forumu i tu ispod teksta opet desni klik i klikni na PASTE ,, tu će ti se pojaviti kod slike,,,, npr kao ovo [IMGhttp://i165.photobucket.com/albums/u52/Senadd/8martrad.jpg/IMG]

ovom kodu sam ja oduzeo mogućnost da bude prikazan samo da vidiš kako izgleda taj kod za sliku a da bi slika bila vidljiva toje ovo

slika

Ti dok pišeš tekst ipostaviš kod to sve izgleda kao tekst , kada ti pošalješ i potvrdiš teksta onda će se to da prikaže slika a ne kod tamo gdje treba ,nemoj d a te to buni

Svaka slika ima svoj kod zavisno gdje šalješ ,nije isti kod za e-mail i ovo za forum, znači ako želiš sliku za forum ideš na kod što stoji na opciji ispod slike IMG Code kako sam već gore opisao....

Ako opet nebude neštojasno napravit će mo slikovni tutorijal za ovotvoje pitanje
mirzet
Čita i piše, dobar

Post Postao/la mirzet »

nece senade nikako sve uradim al nece odem na IMG Code i kliknem i poplavi ali ne izade
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

mirzet je napisao/la:nece senade nikako sve uradim al nece odem na IMG Code i kliknem i poplavi ali ne izade
Kada poplavi moraš kursor postaviti na plavo i onda desni klik evo ti u slikama:

Postavi kursor na sliku i pojaviti se ovo
slika
kada ti se pojavi prozor idi dole i klikni na IMG i treba da poplavi, onda desni klik i copy
slika
onda ideš na forum i tamo gdje pišeš opet desni klik i klini na PASTE i samoće ti se pojaviti tekdtualni cod
slika
kad objaviš svoj post slika će biti prikazana ovako
slika

- kada ti poplavi IMG ideš kursorom na to osjenčeno/plavo i onda copy i odmah se prebacuješ na forum u okviru gdje pišeš samo uradi paste i pojavit će ti se cod.. kad a si postavio cod ti idalje nećeš vidjeti sliku sve dok ne objaviš svoj post /odgovor.

Probaj ako nebude išlo prijavi se kod mene na MSN pa će mo uživo lagano korak po korak.

Ja kad a postavljam slike uvjek sebi otvorim posebno novi tab samo za slike a na drugomtabu radim tako da ti je lakše sve to odrađivat, JA koristim mozilu.
mirzet
Čita i piše, dobar

Post Postao/la mirzet »

senade izvini sto ti dosadujem za ove slike evo uspio sam postaviti al se ne vidi dok ne otvoris ZASTO??????????????????????
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

mirzet je napisao/la:senade izvini sto ti dosadujem za ove slike evo uspio sam postaviti al se ne vidi dok ne otvoris ZASTO??????????????????????
Ma nedosađuješ mi ništa samo naprijed :) ))))))) slobodno pitaj nemojskitat

ti su uzeo pogrešan cod trebaš uzeti cod pod IMG code .

Eto ja sam postavio pravilan cod sa tvog albuma.

Znači moraš uzeti iz menija --- IMG code ---

ti si uzeo IMG Thumbe.....

Za forume moraš uzeti IMG code,,,,,

Isto tako ti tusvoju sliku možeš poslati nekom epreko e-maila alionda uzimaš cod za e-mail

Pogledajk dobro u tom padajućem meniju i nađi IMG CODE ,,,

Dobro si kreno , polahko nemoj se nervirat naučićeš ti to ,,nisam ni ja znao..

Evo tvoja slika
slika
Stipo
Aktivan
Kontakt:

Post Postao/la Stipo »

Dobar tutorijal svaka čast .
Pčelar uvjek ima nešto naučiti.
Koristim samo Bio Vit CleanKoristim samo Bio Vit Clean
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

HVala stipo , nije potpun ako budem imao prilike postavit kompletan,,, pa nekome će zatrebat,,,,,,,,
:) )) meni su drugi otvorili acount poslali mi user pasword iostavili me da se patim :)))))))

Lijepo je kad se ima nekome obratiti za pomoć,, bar meni i uvjekna stojim u svakom poslu da markiram jednog sveznadara kojem se mogu obratiti z a pomoć.....
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

heheheheheh,,

samo radi ništa nediraj eto uspio si :) ))))))))))))))))))) bravo

Samo jednu opasku

prije nego digneš sliku na server smanji je na svom PC ionda je upload bi će ti lakše nego da je obrađuješ na serveru približno neka bude slika veličine 100 KB i nećeš imati problema
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

fali ti naziv slike tj. ime dotične slike i tag za zatvaranje slike/coda ovo ti fali na kraju [/IMG]
mirzet
Čita i piše, dobar

Post Postao/la mirzet »

slika
mirzet
Čita i piše, dobar

Post Postao/la mirzet »

slika
mirzet
Čita i piše, dobar

Post Postao/la mirzet »

senade vidis li slike jel sad sve uredu
FALA TI PUNO NA SVEMU.....................................
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

mirzet je napisao/la:senade vidis li slike jel sad sve uredu
FALA TI PUNO NA SVEMU.....................................
MA ništa se nemoj zahvaljivat samo naprijed

Vidi se,,,, to je to samo su ti male slike ,nemoj toliko smnjivat ,, znači približno da su oko 100 KB ,,

ove slike su ti oko 20 KB

Vježbaj dok nisi zaboravio hehehehe :) ))))) :P ))))
mirzet
Čita i piše, dobar

Post Postao/la mirzet »

slika
mirzet
Čita i piše, dobar

Post Postao/la mirzet »

slika
mirzet
Čita i piše, dobar

Post Postao/la mirzet »

uspio sam sve,kad budem imao slika postavicu ih.cjeli dan ja sam za compjutorom joj da mi nisi ti senade pomagao ja bi kompjutor bacio kroz prozor.............POZDRAV.............................
Nermin Karić
Čita i piše, nedovoljno
Kontakt:

Post Postao/la Nermin Karić »

objašnjenje je odlično. ovo i meni treba. ...............hvala senade................
Volja, ljubav, rad i red daju med.
SEVDA(H)LIJA
Čita i piše, vrlodobar

Post Postao/la SEVDA(H)LIJA »

Uh,
Senade, ja naučio ono po kratkom postupku "Brovse", a sad i ovo moram! E, bogami, popričekaće slike na mene i ja na njih. Tako mi se desilo još na jednom forumu pa mi je slike postavljao čova s trećeg foruma. Ozbiljno, zar nije bilo moguće da sve bude unificirano? Pitam jer se ne razumijem u ovu materiju, a neću, vala, ni da učim.
Pozdrav!
Pred ljubavlju pada novac, ali i pred novcem pada ljubav, samo ne znam šta je češće i ko više kleči.
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

Otvori ovu stranicu http://s165.photobucket.com

upiši svoju e-mail adresu na ovo linku imaš već kreiran acoun ,,pasvord ću ti poslat na

Tvoj user je esadjusic ,,, ali tokom prijave na photobucket samo upišeš e-mail adresu i lozinku i odmah si u nutra

Klikni na upload i diži na server samo kopiraj IMG cod zalijepi ovdje i toje to,, samoje dobro da prije tog smanjiš sliku na tvom PC pa onda diži na server

Ovoje tvoja prva slika na tvom acountu n a photobucket ja sam digo jednu sliku..

slika
Azem
Čita i piše, odličan

Post Postao/la Azem »

Evo kako sam ja riješio fotobuket . Pozovem na internet u http:s165.photobucket.com, tamo gdje se traži prijava prijavim se sa paswordom koji želim i ukucam neku lozinku koju želim, obavezno zapamtiti pasword i lozinku za kasnije ukucam i datum i godinu rođenja. Išao sam na guest pasword umar,. tražilo mi je da dam ime albumu npr. pcele , slike i sl. Mišem izaberemo uploud now, pojavi se select photos/video sačekamo da se otvori , ponude se folderi i mjesta gdje se slika nalazi izaberemo sliku sa ,,brovse" i ok zakačimo je . E sad ide ono Senadovo - poplavimo opciju imige cod kopiramo(edit copy) i postavimo se kursorom na mjesto gdje želimo sliku zalijepiti (edit paste) to je npr. ovdje gdje je ova crtica ___ Kad se zalijepi (paste) pojavi se kako Senad reče kod u vidu neke komplikovane rečenice , ali nek te to ne zbunjuje slike odmah nema , ali ti sve to potvrdi i slika će doći.
Postoje tri vrste ljudi- oni koji vide, oni koji vide tek kad im se pokaže i oni koji ne vide uprkos svemu. ( Leonardo da Vinci )
Odgovorite