Prvi proljetnji pregled, mart 2009 godine

Pčelarski razgovori
Odgovorite
karabaja
Čita, piše dovoljno
Kontakt:

Post Postao/la karabaja »

Evo malo mojih sličica s prvog pregleda .
kliknite na dole ponuđeni link

http://www.pcela.hr/forum/viewtopic.php?f=41&t=2981
"Slika govori više nego 1000 riječi"
moj web http://www.medenko.com.ba/index.html
Mungos1212
Čita i piše, dobar
Kontakt:

Post Postao/la Mungos1212 »

Evo i moj pregled 29.marta 2009

slikaslikaslika
RV

slika
RV
slika
RV
slika
RV
slika
RV
slika
RV
slikaslikaslika
Zadnja izmjena: Mungos1212, dana/u 30 ožu 2009, 10:36, ukupno mijenjano 1 put.
http://medino.com.ba/

I ljude poslušaj i svoje pameti imaj
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

MašaAllah sve super, hrane ima, legla, najviše me raduje što imaš perge u saću to je najbitnija stvar .

Ipak RV ima skoro kao i LR smrtni prostor i pravo riješenje okvir koji si inoviro za smanjenje smrtnog prostora ukošnicama nastavljačam.
Do uspješnog pčelarenja bez predrasuda.
brljak
Registrovan

Post Postao/la brljak »

Danas sam i ja radio oko svojih pcela! Imao sam poprilicno dosta posla. Ja sam ih bio utoplio sa stiropolom 1cm okolo i novina odozgo. Danas sam im to sve skidao i cistio podnjace. Bile su skroz mirne i nisu uopste bile ljute. Usput sam i pregledao kakvo je stanje u kosnici. Stanje se krece od 5 ulica pa do puna kosnica. A leglo od 3 rama pa do 7 ramova. Ja sam sve u svemu zadovoljan kakve su mi pcele imajuci u obziru kakva je zima bila. Takodje sam zadovoljan jer mi se 6 drustava razvilo kao da je vrijeme bilo isto kao i prosle godine. Odnosno, tu je puna kosnica pcelom, ali drugi nastavak tek za jedno 7 dana jer ima jos ramova za raditi. Slike neki drugi put. Nov sam sa ovim forumom pa mi bas i nije na pameti da to uslikam i sa vama podijelim. Ali imat cu to na umu za neke od narednih pregleda, naravno ako se ima sta za podijeliti sa vama, nesto interesatno.
senad
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la senad »

brljak je napisao/la:Danas sam i ja radio oko svojih pcela! Imao sam poprilicno dosta posla. Ja sam ih bio utoplio sa stiropolom 1cm okolo i novina odozgo. Danas sam im to sve skidao i cistio podnjace. Bile su skroz mirne i nisu uopste bile ljute. Usput sam i pregledao kakvo je stanje u kosnici. Stanje se krece od 5 ulica pa do puna kosnica. A leglo od 3 rama pa do 7 ramova. Ja sam sve u svemu zadovoljan kakve su mi pcele imajuci u obziru kakva je zima bila. Takodje sam zadovoljan jer mi se 6 drustava razvilo kao da je vrijeme bilo isto kao i prosle godine. Odnosno, tu je puna kosnica pcelom, ali drugi nastavak tek za jedno 7 dana jer ima jos ramova za raditi. Slike neki drugi put. Nov sam sa ovim forumom pa mi bas i nije na pameti da to uslikam i sa vama podijelim. Ali imat cu to na umu za neke od narednih pregleda, naravno ako se ima sta za podijeliti sa vama, nesto interesatno.
Dobro nam došao. Svakako sve što imaš da izneseš slobodno piši, ako mogu i slike još bolje nekome će koristiti. Savremeno pčelarstvo je skoro nezamislivo bez interneta i razmjene informacija.

JA detaljno nisam pregledavao nisam siguran kada će to biti. Prije nekih mjesec sve košnice su otvorane samo sa jednim ciljem da utvrdim koliko ima hrane i usput sam memorisao određene pojave koje usput riješavam, tamo gdje treba hrana dodajem okvire iz onih koje imaju viška, neke koje treba pogurat sa leglom već su dobile pomoć. Stimulativno svaki treći dan ide sirup od prije par dana.

Trenutno sam se skoncentrisao na OSMATATRANNJE POLETALJKE i bacim pogled na laticu u podnjači.

Dva dana su žestoko unosile polen već danas sam osjetio intenzivan miris iz košnice koji je karakterističan za izlazeće pčele iz legla.
Do uspješnog pčelarenja bez predrasuda.
ELMIR
Čita, piše dovoljno

Post Postao/la ELMIR »

imam pitanje za vas na forumu uginula su mi dva dobra drustva pcela tretiro sam ih protiv varoe hrane su imali al kad sam pogledo danas sve pcele su pale na podnjacu a neke su ostale uvucene u lulama pa me interesuje od cekabi to moglo bit unaprijed hvala
Odgovorite