Pomoc oko meda

Pčelarski razgovori
Odgovorite
adnanD
Registrovan

Pomoc oko meda

Post Postao/la adnanD »

Pozdrav svima. Novi sam pčelar tačnije započeo sam sa ovim ove godine. Imam pitanje oko livadskog crnog meda. Imam oko 20 tegli meda koji je bio zatvoren oko 30 do 50 posto. zanima me koliko taj med moze stajati a da se ne ukiseli. Hvala na odgovoru
Ismet
Čita i piše, odličan

Re: Pomoc oko meda

Post Postao/la Ismet »

Dobro došao Adnane.
Dobru srcu sreća dođe.
zakir cancar
Čita i piše, dobar

Post Postao/la zakir cancar »

adnanD je napisao/la: zanima me koliko taj med moze stajati a da se ne ukiseli.
Pozdrav...kako i zasto da se ukiseli...med koi ima 20% i manje vode nemoze se ukiseliti...nevjetujem da si vrcao nezreo med, kad tresnes ramom a on kapa po satonosama to je nezreo,... MED treba da bude oko 2/3poklopljen i vise to je u potpunosti zreo i taj med tesko da ukisne,izuzev ako stoji na puno vlaznom mijestu i upije dosta vlage tada se opet moze pokvariti...Med je hidroskopan i lako poprima jake mirise....Kada su kopali piramide u Egiptu ne u Visokom nasli su med koji je star preko 3000 godina,naravno kristalisan i ispravan za konzumaciju....nevidim razlog da se tvoj pokvari za 2.5-3 mjeseca naravno ako si uradio kako treba....malo vise objasni....MEDNO
bozo

Post Postao/la bozo »

.Kada su kopali piramide u Egiptu ne u Visokom nasli su med koji je star preko 3000 godina

:P :D :D :D :D :D

Dobrodosao Adnane
Odgovorite