Bagrem 2011. godine
Re: Bagrem 2011. godine
Pozdrav kolegama stvarno mi je drago sto iko može vrcati kod mene u Rogatici košnice na rezervi vreme užasno ako ovako nastavi pitanje da li ce uspeti i sebi obezbediti zimnicu mada ovde livada tek počinje a sobzirom da meteo izvestsj kaže da će juni čitav biti kišovit jedino sto ohrabruje je sto zbog nikakvog unosa nema rojenja možda nešto bude u sudiskoj nadoknadi
nista bez selidbe ovako se samo mucimo a od meda ni traga:)kudo je napisao/la:eto juce sam vrcao bagremov med,prosjecni prinosi nekih 15ak kg po kosnici.
U Sarajevu 19/20. 05 zabijelili vršci bagrema ; 23 .05. otvorili cvjetovi ; 24 .05. počeo mediti . Meni bilo drago , jer je zbog nešto hladnijeg vremena kasnio , pa sam
se nadao da će potrajati . Bilo nekoliko slabijih kiša koje mu nisu nanijele štete . Konačno 29.05 pala jaka kiša i bagrem završio , počeo snažno opadati . Medenje
ukupno nepunih 5 dana .Prethodne tri godine ili ga je kiša slupala ili grad , uglavnom ništa od njega .
se nadao da će potrajati . Bilo nekoliko slabijih kiša koje mu nisu nanijele štete . Konačno 29.05 pala jaka kiša i bagrem završio , počeo snažno opadati . Medenje
ukupno nepunih 5 dana .Prethodne tri godine ili ga je kiša slupala ili grad , uglavnom ništa od njega .
Da je Nikola Tesla danas živ vjerovatno bi se odrekao svojih pronalazaka koje je darovao čovječanstvu , jer se njegov dar najviše
koristi u vojne svrhe !
koristi u vojne svrhe !
ovaj moj kraj je imao neku cudnu srecu da tijekom cvijetanja bagrema kise skoro da nije bilo.Bilo je oblacno gromovi sijevali,ali kise skoro nikako nije bilo,pa je zato bagrem ''prezivjeo''.
nisu dzaba rekli med je na tockovima,ali nekad ti dzaba i tockovi kad kisa pada tokom citave sezone.
BEZ DOBRE MATICE NEMA NI DOBROG DRUSTVA