Bagrem 2011. godine
Re: Bagrem 2011. godine
Mašala , nekad davno vidjeno na Hvaru na lavandi, ravno ko daska sve puno ni leglo nema nigdje. Sve pčele u košnici mogu stati u kilsku teglu.Na koncu se vrcalo u bidon od vode .
"Tko hoće nešto učiniti, nađe način, tko neće ništa učiniti, nađe opravdanje." Pablo Picasso
Neka čujem da bar netko ima pune košnice meda. Kod mene livada nakon nekoliko dana mirovanja opet vaga za 2 zadnja dana u minusu za 0,5 kg.
DARUVAR, BAGREM VITOMIR,
23.5.2011. košnica dosegla težinu od 127,9 kg.
Pogledajte na stranicama zlatna dolina 19.5.2011. rekordan dnevni unos u Daruvaru 13 kg.
http://www.zlatna-dolina.hr/motrenje.html
Pogledajte na stranicama zlatna dolina 19.5.2011. rekordan dnevni unos u Daruvaru 13 kg.
13 kgStipo je napisao/la:DARUVAR, BAGREM VITOMIR,
ma stvar je u tome da ovaj moj kraj ima stvarno jako puno bagrema,a vrijeme mi je super kise nije bilo od prosle srijede,sad malo zalila pred mrak.Stipo je napisao/la:Neka čujem da bar netko ima pune košnice meda. Kod mene livada nakon nekoliko dana mirovanja opet vaga za 2 zadnja dana u minusu za 0,5 kg.
steta sto ce propasti toliki bagrem, nece moci sve tvoje pcele pokupiti
ako ima bujruma da naletim sa svojim da to pokupe 
Nije njemu- gradu džaba ime Srebrenik (nikad nisam bio),vazda se nešto poteže iz prirode..inzenjer je napisao/la:ma stvar je u tome da ovaj moj kraj ima stvarno jako puno bagrema,a vrijeme mi je super kise nije bilo od prosle srijede,sad malo zalila pred mrak.Stipo je napisao/la:Neka čujem da bar netko ima pune košnice meda. Kod mene livada nakon nekoliko dana mirovanja opet vaga za 2 zadnja dana u minusu za 0,5 kg.
"Tko hoće nešto učiniti, nađe način, tko neće ništa učiniti, nađe opravdanje." Pablo Picasso
ja sam svoje pcele vozio u gradacac i otprilike ima po 15 kg meda po kosnici,nisam ga vrcao nego sam prevukau pcele u Zivinice,na bagrem.Unosa ima pravo ,na ovoj lokaciji nemam vagu pa neznam tacno koliko ga ima ali je u punom cvatu i danas sam pregledao pcele pocele su da zatvaraju uveliko.Ja nemam problema sa prostorom u kosnici imam nastavaka ako treba da ih podignem na 5 kom.U prosllim komentarima sam pisao da ce slaba biti ova godina ali moram sam sebe dematovati.
Nadam se da je i kod ostalih kolega medno
pozdrav
Nadam se da je i kod ostalih kolega medno
pozdrav
BEZ DOBRE MATICE NEMA NI DOBROG DRUSTVA
Kudo setno ali kod mene bagrem tek sada počinje međutim sto reko schymi prođle godine više sam rojar nego pčelar ,MEDNO.....
ma sto ne bi bilo bujruma ima i kod nas dosta pcelara al se opet ne dovoljno koristi,npr selo prije mene na raspolaganju ima bagrem na koji idu moje pcele,plus jos pojedinacnih stabala starosti preko 20 god kojih ima po drvoredima duz rijeke,a imaju samo jednog pcelara.A zna se da stariji bagrem bolje medi,a ovaj bagrem je malo podalekko mojim pcelama.emkan je napisao/la:steta sto ce propasti toliki bagrem, nece moci sve tvoje pcele pokupitiako ima bujruma da naletim sa svojim da to pokupe
ok -onda je dogovor paoinzenjer je napisao/la:ma sto ne bi bilo bujruma ima i kod nas dosta pcelara al se opet ne dovoljno koristi,npr selo prije mene na raspolaganju ima bagrem na koji idu moje pcele,plus jos pojedinacnih stabala starosti preko 20 god kojih ima po drvoredima duz rijeke,a imaju samo jednog pcelara.A zna se da stariji bagrem bolje medi,a ovaj bagrem je malo podalekko mojim pcelama.emkan je napisao/la:steta sto ce propasti toliki bagrem, nece moci sve tvoje pcele pokupitiako ima bujruma da naletim sa svojim da to pokupe
Pao bi dog da se samo ja pitam,jutros stigo kamion sa 50tak kosnica,ne znam odakle je covjek bio sam na faksu danas,uglavnom cuo sam da je bilo problema,ostale moje komsije pcelari nisu bili radosni sto ga vide,pa je svasta bilo.emkan je napisao/la:ok -onda je dogovor paoinzenjer je napisao/la:ma sto ne bi bilo bujruma ima i kod nas dosta pcelara al se opet ne dovoljno koristi,npr selo prije mene na raspolaganju ima bagrem na koji idu moje pcele,plus jos pojedinacnih stabala starosti preko 20 god kojih ima po drvoredima duz rijeke,a imaju samo jednog pcelara.A zna se da stariji bagrem bolje medi,a ovaj bagrem je malo podalekko mojim pcelama.emkan je napisao/la:steta sto ce propasti toliki bagrem, nece moci sve tvoje pcele pokupitiako ima bujruma da naletim sa svojim da to pokupe
imas li koji sliku da vidim kako to odprilike izgleda
I to je pčelarstvo Asime, svi smo prošli taj pčelarski put.Asim je napisao/la:Kudo setno ali kod mene bagrem tek sada počinje međutim sto reko schymi prođle godine više sam rojar nego pčelar ,MEDNO.....
Postoje tri vrste ljudi- oni koji vide, oni koji vide tek kad im se pokaže i oni koji ne vide uprkos svemu. ( Leonardo da Vinci )
to mi se nimalo ne sviđa. da li to treba na selidbu pčela i naoružanje nositi u slučaju da te neko napadne?inzenjer je napisao/la:
Pao bi dog da se samo ja pitam,jutros stigo kamion sa 50tak kosnica,ne znam odakle je covjek bio sam na faksu danas,uglavnom cuo sam da je bilo problema,ostale moje komsije pcelari nisu bili radosni sto ga vide,pa je svasta bilo.
Dobru srcu sreća dođe.
Ismete , kad dodješ i nadješ zatvorene bar pola ,prevrnute a što je najgore zatrovane onda kažeš tek" sad znam da ništa ne znam " .Sve se to prolazilo ....
Ma nije nis ovako bilo zavrsilo se samo na svađi,ne vjerujem da bi ko iso do te granice.Marin je napisao/la:Ismete , kad dodješ i nadješ zatvorene bar pola ,prevrnute a što je najgore zatrovane onda kažeš tek" sad znam da ništa ne znam " .Sve se to prolazilo ....
Neki nemaju granice a neki ne znaju gdje je granica da ne idu dalje .Svašta se prošlo...
Poz marin
Poz marin
Ne mogu da vjerujem da ti se to sve dešavalo, to je jedna strana medalje, ali vjeruj Marine da ima neodgovornih pojedinaca koji dosele pčele u martu, nestanu u vidu magle, da bi se pojavili poslije bagrema i opet nestaju do uzimljavanja pčela, pa ne znaš ni ko je, ni odakle je,niti da li su pčele zdrave.Protiv sam bilo kakve zabrane ali treba uvesti reda.Marin je napisao/la:Neki nemaju granice a neki ne znaju gdje je granica da ne idu dalje .Svašta se prošlo...
Poz marin
Lijep pozdrav!
Postoje tri vrste ljudi- oni koji vide, oni koji vide tek kad im se pokaže i oni koji ne vide uprkos svemu. ( Leonardo da Vinci )
ja bas take volim,te sto dovuku drustv pa ih nema po mjesec.Nafatam se rojeva svake godine,neznam kud cu s njima 
eto juce sam vrcao bagremov med,prosjecni prinosi nekih 15ak kg po kosnici.
nije lose kudo,odlicno za ovakvu godinu,i ja planiram vrcati za 10 dana ako bog da.pozdrav....
Nije lovačkakudo je napisao/la:eto juce sam vrcao bagremov med,prosjecni prinosi nekih 15ak kg po kosnici.
pa ako je selio na 2 lokacije sto bi bila, ja zasad imam oko 10 kila po kosnici(sto je maximum za poloske) tek sam iz 7 stigo vrcat.Azem je napisao/la:Nije lovačkakudo je napisao/la:eto juce sam vrcao bagremov med,prosjecni prinosi nekih 15ak kg po kosnici.![]()
nije lovacka,nemam nikakve koristi od lovackih prica.Ja sam uhvatio 2 pase bagrema,doduse obadvije lose ali ipak sam zadovoljan.Imao sam opciju da vozim pcele na bagremac ili na drugu pasu bagrema koja je bila gotov pred sami kraj.
Odvukao sam pcele na drugu pasu bagrema samo zbog tog sto mi je bilo blize i mislim da sam ucinio pravu stvar jer koliko sam cuo od kolega bagremac slabo medi(na Brckom teritoriju).
Odvukao sam pcele na drugu pasu bagrema samo zbog tog sto mi je bilo blize i mislim da sam ucinio pravu stvar jer koliko sam cuo od kolega bagremac slabo medi(na Brckom teritoriju).
Ove godine bagremac je nešto slabiji nego inače, a preklopio se sa bagremom.Naravno da mislim da govoriš istinu, kod mene nešto svi kukaju, pa mi je čudno.I kod mene je otprilike ista situacija kao kod tebe kod jednomatičnih zajednica.
Lijep pozdrav!
Lijep pozdrav!