doslo je vrijeme i ja da vam se predstavim.
Iz Kaknja sam i odnedavno zavirih na ovaj forum sasvim slucajno i jako mi se dopao, ima dosta dobrog druženja,pozitivnih ljudi sto mi je veoma drago i pristupit ovoj pčelarskoj porodici.
Aktivno pčelarim već dvije godine a od kako znam za sebe znam i za pčele,posto moj dedo već vise od 30 godina pčelari pa moja rahmetli majka i ona je pčelarila 15-tak godina i otkako je ona umrla na mene spade i ovaj nemogu rec teret nego je to ljubav i mogu samo da joj zahvalim i pozelim lijepi dženet na ovom daru i negdje oko 26 drustava je sad pod mojom kontrolom.
Pčele vozimo u Jakeš (Blizu Modriče) na bagrem i ovako izgledaju nase pčele na paši

Prvim proljetnim pregledom izvrsenim 26.i 27. marta u svim kosnicama je bila prisutna matica i leglo osim u kosnici br.__ gdje sam sastavio jedno slabije drustvo sa maticom. Maticu su prihvatile pčele i pošla je sa leglom narednog dana. Ovu zimu sam izgubio 2 drustva iz zasad neutvrdjenih razloga meda je bilo u dovoljnim količinama jedino mi je izgleda problem bila nozemoza posto je po najlonu od pogače bilo malo poprskano izmetom pčelinjim ali nije bilo puno.
Ovu pčelarsku sezonu nastavljam sa svojih 26 društava.
Toliko od mene za sada
MEDNO svima