Nadam se da će dočekati proljeće.
(slobodno ti piši na mom dnevniku , sve su ovo zajedničke teme)
Zašto , misliš li da je rano?Azem je napisao/la:Ovo zadnje je greška-spuštanje plodišta.
Ma bilo , bilo ! Šta ću sad. Dole su temperature povisoke i leglo je davno počelo. Pčele toliko izlaze. A niko ih neće obići narednih 20 dana. Vidjela sam dosta cvijeća okolo, nešto ljubičasto, pa predpostavljam da odatle donose polen. Ovdje nikad nisam vidjela toliki unos polena.Stipo je napisao/la:Pasho ja nastavke rotiram u vrijeme cvijetanja jabuke i za 18-20 dana još jednom ako ima meda, a ako nema obilno prehranim sirupom i pogačama.
AkoBogda ...Marin je napisao/la:Kad priroda krene sad poslije ove kiše...
Auu pasho šta to bi s tvojim pčelamapasha je napisao/la:Ostala mi još samo jedna košnica u dvorištu. Ovu jednu danas (03.04.) tretirala beewitalom.
E tako Stipo i ja razmišljam.Stipo je napisao/la:Auu pasho šta to bi s tvojim pčelamapasha je napisao/la:Ostala mi još samo jedna košnica u dvorištu. Ovu jednu danas (03.04.) tretirala beewitalom.. Tako si bila prošle godine za vrijeme rojenja lijepo krenula povećavati broj košnica.
Baš mi je bila milina čuti da jedan mladi pčelar brzo proširiva pčelinjak da sam u šali rekao idem i ja razrojavati jer ćeš me s brojem košnica sustići. Ne gubi nadu kreni strpljivo naprijed i ne samo da ćeš povratiti izgubljena društva nego ćeš ih imati toliko da nećeš znati gdje ćeš s njima.