Recept

Komentari i kritike, prijava grešaka, ideje, pitanja itd.
Odgovorite
ilija
Samo čita
Postovi: 6
Pridružen/a: 29 ožu 2011, 18:47

Recept

Post Postao/la ilija »

Pozdrav svim pcelarima. Ova godina je za zaborav sto se tice meda. Htio bih pitati ako neko zna recept za pravljenje pjenusave medovine.Pokusavao sam dosta puta ali bez rezultata.Unaprijed hvala . POZDRAV.
Avatar
Stipo
Aktivan
Postovi: 2824
Pridružen/a: 05 kol 2009, 01:32
Lokacija: Vidoši Livno
Kontakt:

Re: Recept

Post Postao/la Stipo »

ilija je napisao/la:Pozdrav svim pcelarima. Ova godina je za zaborav sto se tice meda. Htio bih pitati ako neko zna recept za pravljenje pjenusave medovine.Pokusavao sam dosta puta ali bez rezultata.Unaprijed hvala . POZDRAV.
Prvo napravi dobru medovinu pa kada do kraja sazrije i pretočiš je u boce i u bocama ne bude više taloga tek tada možeš praviti pjenušavu medovinu. Stvar je u tome da se tada u čvrstu bocu dodaju 2 kašike šećera
i boca dobro začepi. Proizvedeni ugljen dioksid će se otopiti u medovini pa poslije 60 dana kada se ta boca otvori imat ćeš vino odnosno medovinu punu mjehurića CO2 koje će praviti finu pjenu.
Eh kakvog će medovina biti kvaliteta i okusa to je pitanje.
Nije lako napraviti kvalitetno vino.
Naučiti kako se pravi vino može se za jedan dan.
Da bi se pravilo kvalitetno vino mora se imati sva potrebna oprema i mjerni uređaji da se zna točno kako teče proces fermentacije, taloženja, kiselosti i količine alkohola i da se na osnovu pokazatelja na vrijeme reagira i učine korekcije određenog procesa i usmjeri ka pravom cilju , a to je kvalitetno vino odnosno medovina ako se radi od meda.
Sva rađa uz neke recepte bez dobre i ispravne kontrole donosi loše rezultate.
Zapravo i bez opreme može se napraviti vino samo je pitanje može li se piti.
Pčelar uvjek ima nešto naučiti.
Koristim samo Bio Vit CleanKoristim samo Bio Vit Clean
Odgovorite