Pashin dnevnik!
Evo mene opet sa novostima. Danas sam razrojila još jedno društvo. Sad sam stala na broju 14. Vrcanja kod mene ionako neće biti , pa nek makar im anovih rojeva. Sve ovo se sad priprema i pazi i seli, inšaAllah u avgustu na vrijesak. 
"...iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je uistinu dokaz za ljude koji razmišljaju." (An-Nahl,69)
Nisam tu bila od drugog jula. Malo šetala po Stambolu na Bosforu...beequeen je napisao/la:ma gdje nam je Pasha?Razrojava???:-)
sta li se desava u tvojoj kasabi,hajde pa nam se javi...
Šta je sa košnicama , ne znam. Tek trebam pregledati , danas sam stigla.
Pozdrav za sve!
"...iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je uistinu dokaz za ljude koji razmišljaju." (An-Nahl,69)
- zvuk_tisine
- Čita i piše, vrlodobar
Hheheh, pa i nije bilo baš tako, senade. Imala sam i adresu i želju, ali nisam uspijela otići. Veliki je Istambul.senad je napisao/la:Eto što ti je pčelar iz ljubavi ode u Stambol da nabavi potrebnu opremu,, svaka čast)))
Pčele sam večeras samo povirila preko mreže , nekoliko košnica je vidno uznemireno, moraću pogledati.
Kupila sam dosta slikarskog pribora. Pisala sam već da se bavim umjetnošću, tako kad pčelice zazimim, druge se aktivnosti nastavljaju. Nisam još čitala o čemu ste pisali ovih dana , pa dok malo odmorim , iščitaću i akoBogda, nastavljamo druženje...
Tu sam ja , beequeen, svaki dan uđem i čitam, ali ne stižem tipkati. Jučer sam dovezla nešto nove opreme. Kćerka je farbala.beequeen je napisao/la:Kuc,kuc...samo da vidim ima li ikoga kuci?:-)
Pregledala sam nekoliko društava. Košnica br.1 , Nu sam razrojila prije desetak dana , i dalje je u rojevnom nagovu. Toliko je u njoj pčele , da nisam imala snage tražiti maticu. Ne vidim više šta bih sa tim postigla. Mladog legla nema uopšte.
Neki dan sam napravila još jedan nukleus. Jučer sam vidjela da je izašla matica, ugledala sam je kako trčkara po okviru. Još je neoplođena. Saću samo čekati.
Na 5-6 društava moram staviti nastavke. Pripremamo okvirove i s.o. To nam je baš veliki posao. Dosta smo toga jučer uradili , ali moramo još.
Moram društva tretirati protiv varoe. A prije vrijeska. Sad mi je hitno da to uradim. Imam varolik, a ne radi mi se varolikom. Preotrovan je! Ne radi mi se ni timolom jer previše izjednači mirise. Čini mi se da bi nastao haos. Nazvaću PIP da vidim šta će mi oni ponuditi. Čitam da su se na tržištu pojavili još neki (ekološki prihvatljivi) preparati, ali ne znam da li su dostupni na tržištu BiH.
Gotovo svi , sa kojima sam pričala rade varolikom. I oksalnom u novembru.
Eto , beequeen, tu sam ja i u pčelarstvu do guše.
jeste Pasha napustila si nas amatere 
Sretno
Sretno
Zadnja izmjena: beequeen, dana/u 12 srp 2010, 12:33, ukupno mijenjano 1 put.
"Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren". - Albert Einstein
Hahaha ... kakve li su moje visine , sa još neizvrcanom ni kilom meda .... 
Doduše , već je petnaest naseljenih košnica. Dok ne dođem do broja 30 - računam se sa vama!!!!! Ne možete me se baš tako odreći!!!!
Doduše , već je petnaest naseljenih košnica. Dok ne dođem do broja 30 - računam se sa vama!!!!! Ne možete me se baš tako odreći!!!!
draga gospodo koliko znam vaš početak je bio sa brojem tri e pa kako dogura na 15 nisam stigao pratiti ali SVAKA čast ja sam stzao na broju 9 mašalah i kod 3 mlada društva su podignuti nastavci i kod druga dva idu nastavci uskoro med sada ga ima dosta ali nije zapakopvan tu i tamo ali sam ugrabio jedan ptpuno zapakovan nisam još probao uostalom vezano za varou mogu da vam kažem varolik armitraz je vrsta bojnog otrova zagušlivca koji šteti i pčelama i kancerogen je potraži Be vital hiv klin austrski proizvod ima ga u zagrebu i opuzenu ja sam proljetos tretirao pčele ovim srestvom i imao sam fantastične rezuiltate ali kao početnik imam kod 2 društva problema zbog građevnjaka koje nisam dirao izlegli sa trutovi izlegla se i varoa kod jednog ponovio tretman i super
Asime, bilo je sa brojem tri na početku i onda koji roj, pa onda kupila još tri , pa opet roj i razrojavanje i eto... ne znam da li će sve ovo ostati na broju 15, ako bude koje slabo , sastaviću ga sa nekim jačim. vidjećemo , akoBogda.Asim je napisao/la:draga gospodo koliko znam vaš početak je bio sa brojem tri e pa kako dogura na 15 nisam stigao pratiti ali SVAKA čast ja sam stzao na broju 9 mašalah i kod 3 mlada društva su podignuti nastavci i kod druga dva idu nastavci uskoro med sada ga ima dosta ali nije zapakopvan tu i tamo ali sam ugrabio jedan ptpuno zapakovan nisam još probao uostalom vezano za varou mogu da vam kažem varolik armitraz je vrsta bojnog otrova zagušlivca koji šteti i pčelama i kancerogen je potraži Be vital hiv klin austrski proizvod ima ga u zagrebu i opuzenu ja sam proljetos tretirao pčele ovim srestvom i imao sam fantastične rezuiltate ali kao početnik imam kod 2 društva problema zbog građevnjaka koje nisam dirao izlegli sa trutovi izlegla se i varoa kod jednog ponovio tretman i super
Još nisam zadimljavala varolikom, a kad bi ikako mogla nabaviti ovaj bevital, odmah bi. Imaš li neki savjet???
Ne znam gdje si , ja sam vidjela "kod Omera" pakovanja od litar i pola litra.
Ja bih da nabavim "Be vital hiv klin" , ALI EVO NE ZNAM KAKO. NI GDJE!!!! Sve mi je daleko. U PIP-u nemaju. Imaće iduće sedmice nešto na bazi timola i jastučiće sa mravljom kiselinom. Definitivno neću amitrazom.
Pokušaću danas šećerom u prahu. Pa barem jednu košnicu - testno. Vidim da i to ljudi rade.
Ja bih da nabavim "Be vital hiv klin" , ALI EVO NE ZNAM KAKO. NI GDJE!!!! Sve mi je daleko. U PIP-u nemaju. Imaće iduće sedmice nešto na bazi timola i jastučiće sa mravljom kiselinom. Definitivno neću amitrazom.
Pokušaću danas šećerom u prahu. Pa barem jednu košnicu - testno. Vidim da i to ljudi rade.
Pašo
Meni je bio daleko Zagreb pa sam od Dražena Jermana koji vrši plasman BEE VITALA HAVE CLEAN saznao da jedna firma u Opuzenu vrši prodaju ovog srestva .Radi se o firmo Poljopromet pa evo broja telefona na koji sam ja rezervisao ovo srestvo. 0038520681946 poslovođa se zove Rešetina .Ovo sredstvo Hrvati uveliko koriste pa i ja želim ujedno da svi pčelari znaju njegovu efikasnost ne šteti ni leglu, ni pčelama mi medu to je bio sredstvo .Boca od pola litra košta 125 kuna to je naših 35 KM.Ja sam bio prinuđen da ga koristim zato što sam kupio dva društva koja su tada bila jedno na dvije ulice a jedno na tri.Sada sam ih razrojio i rojevima sam dodao nastavke.Možda je to nekima skupo ali mislim da ova lijepa i vrijedna Božija stvorenja to zasluzuju.Boca od pola litra bee vitala hive clean služi za dva tretmana pčela za 10 društava jesenji i proljetni.ja sam inače veliki ljubitelj onoga šve što je prirodno i što nas ne truje.Još da kažem da je to srestvo dobro za imunitet pčela, a one dobiju nagon za čišćenje tz.socijalizaciju tako da očiste kompletne košnice od varoe i svih drugih napasti.
Svima pozdrav i medno Asim.......
Meni je bio daleko Zagreb pa sam od Dražena Jermana koji vrši plasman BEE VITALA HAVE CLEAN saznao da jedna firma u Opuzenu vrši prodaju ovog srestva .Radi se o firmo Poljopromet pa evo broja telefona na koji sam ja rezervisao ovo srestvo. 0038520681946 poslovođa se zove Rešetina .Ovo sredstvo Hrvati uveliko koriste pa i ja želim ujedno da svi pčelari znaju njegovu efikasnost ne šteti ni leglu, ni pčelama mi medu to je bio sredstvo .Boca od pola litra košta 125 kuna to je naših 35 KM.Ja sam bio prinuđen da ga koristim zato što sam kupio dva društva koja su tada bila jedno na dvije ulice a jedno na tri.Sada sam ih razrojio i rojevima sam dodao nastavke.Možda je to nekima skupo ali mislim da ova lijepa i vrijedna Božija stvorenja to zasluzuju.Boca od pola litra bee vitala hive clean služi za dva tretmana pčela za 10 društava jesenji i proljetni.ja sam inače veliki ljubitelj onoga šve što je prirodno i što nas ne truje.Još da kažem da je to srestvo dobro za imunitet pčela, a one dobiju nagon za čišćenje tz.socijalizaciju tako da očiste kompletne košnice od varoe i svih drugih napasti.
Svima pozdrav i medno Asim.......
Asime , hvala ti za ovi informaciju. Pokušaću svakako doći do -BEE VITALA HAVE CLEAN- !!!! Ako ne nađem drugi način sjedam u auto i pravac - Opuzen!!!! Uglavnom dimiti varolikom ili bilo koji amitraz koristiti - definitivno NEĆU !!! Večeras sam radila test sa pola kilograma šećera u prahu. Pojma nemam na šta će to izaći , ali za pet minuta sam izvukla lim iz podnjače i gledala kako se koprca varoa na podnjači u onom šećeru. Tek ujutro ću pogledati pravo stanje.
" Kod Omera " je poljoprivredna radnja kod Crkve prema Osjeku, ništa posebno ! Imaš mravlje kiseline mislim u svim poljoprivrednim apotekama , raspitaj se malo.dr_kong je napisao/la:PAsho opet ne skonta ja nisam u sarajevu, jel to kod omera neka poseban radnja ili ono str mješovite robe stvarno ne znam gdje tražiti ovu mravlju kiselinu.....