Ako imaš BeVital naravno da ga možeš koristiti umjesto oksalne kiseline. Naročito sam uvjeren poslje ovog saznanja da je kod mene samo za jedan tretman u vrijeme kada još ima legla u košnici br:12 oborio poslje 2 tretmana Amitraza 1186 varroa. Zapravo BeeVital je oksalna kiselina s još nekim dodatcima koji mu znatno povećavaju učinak i mogućnost primjene. Još je rano za kasno jesenji tretman ali ću ga svakako izvršiti s BeeVitalom i za usporedbu na nekoliko košnica s oksalnom kiselinom. Sve što je Austrijski proizvođač naveo za BeeVital njegovom primjenom kod mene se potvrdilo. Preostaje mi da vidim njegov učinak u proljeće. Proizvođač navodi da BeeVital ako se primjeni 1-3 tretmana kada je povećan unos polena u Aprilu i u Maju ne samo da obori varrou nego povećava raspoloženje pčela i time utječe na veće prinose u medu. Ako se još i to pokaže istina i nebude nekih neželjenih posljedica ja ću zaboraviti sve druge preparate protiv varroe. Drago mi je što je većina pčelara koji su ga koristili zadovoljno s njegovim učinkom. Na žalost imao sam i jednu pritužbu na BeeVital. Ali mislim da je taj pčelar prebrzo donio zaključak poslje samo jednog tretiranja.zvuk_tisine je napisao/la:E Stipo, šta misliš da li je dovoljno umjesto oksalne koristit samo Bee Vital...Marin mi je rekao da je dovoljno ali bih volio čuti i tvoje mišljenje...
Irko ja sam naručio iz Ljubuškog, došlo mi je poštom za dan, ukupno sa poštarinom pola litra košta oko 43 KM i ja sam prezadovoljan rezultatom
Sutra-prekosutra idem u još jedan tretman...
NAPOMINJEM
Tretiranje pčela protiv varroe s BeeVital-om mora proći sva tri tretmana u razmaku od 5-8 dana.
Ja sam svoje pčele prvi put tretirao 2.9.2010. drugi put 8.9.2010. i treći put 15.9.2010. i svaki dan brojao sam opalu varrou do 21.9.2010. Četrnaest dana poslje ponovo prebrojio opalu varrou i pronašao još u pojedinim košnicama od 56-360 opalih varroa.