Alejkumu selam pasho,,, dobro nam došla, i osjećaj se ugodno na ovom forumu ..pasha je napisao/la:Ovaj pčelarski forum sam tek danas otkrila i prvi na koji se prijavljujem , jer je iz BiH. Živim u uskom predgrađu Saraljeva i namjera mi je da se ovog proljeća , akoBogda, počnem baviti pčelarstvom. Godinama već kupujem knjige i časopise iz ove oblasti , čitam takođe na internetu , ali slabo sam odmakla sa znanjem.
Izgleda da ovo , nešto malo, što sam pročitala , treba spojiti sa iskustvom.
Planirala sam , inšaAllah , početi sa tri košnice, da na te tri nešto naučim , pa za dalje vidjećemo.
Godinama sam veliki potrošač meda. Moja četveročlana porodica (muž i dvoje djece) trošimo godišnje 50-60 kg meda, ali šećera veoma malo. Uvijek smo nabavljali najkvalitetniji med iz krševitih dijelova hercegovine ili planinskih bosanskih predjela.
Vjerovatno će tako biti i dalje , jer od ovog mog pokušaja ne očekujem puno .
Ali volim pčelu i volim pčelarstvo , volim vidjeti košnicu u dvorištu , volim prići košnici i želim raditi sa pčelama , biti u njihovoj blizini ... Razmišljati o njima i diviti se Božijem stvaranju ...
Pa ako bude i koja kila meda , elhamdulillah!
Znam da je jako bitno učiti od iskusnih ljudi , a ja se evo nadam da ću nešto naučiti od vas.
Za početak - kad bi bilo najbolje da nabavim košnice i postavim ih u svoje dvorište? Sad je snijeg , ali čim se otopi , inš. počeće cvijetanje po bašti . Onda ide sve jedno za drugim. Imam puno cvijeća i voćki , a i po komšijskom baštama je puno toga. Uglavnom se ništa ne prska.
Toliko!
Selamim vas i pozdravljam!
Sve što te bude interesovalo slobodno pitaj, . Drago mi je da se već ljepša strana prijavila na forum koji će sigurno biti interesantniji.....
Hvala ti što si se pridružila forumu ....
Sva pitaja koja budeš postavljala neka to bude u kategoriji nekog podforuma koji odgovara temi....
Mislim da je veoma bitno znati mikrolokaciju pčelara kao ipčelinjaka kako bi se lakše moglo komunicirati.....
pasho ,,zamolio bih te da dio pitanja iz ovog tvog javljanja postaviš unekom podforumu ( praktično pčelarstvo ili tehnologija pčelarenja)
Sretno u budućim izazovima,,,,,