zvuk_tisine je napisao/la:heh a sve je počelo kad sam rekao da ću pčele prenijeti kući za jedno 15 dana, haj kad je se nadovezo, šta će ti kod kuće, bolje im je na selu,
kaže čitaš li ti knjige o pčelarstvu, reko čitam...kaže on meni ma neaš ti pojma...čim ih doneseš sve će ti pobjeć
ma to su bile scene, ja se pola ne mogu sjetit kolko sam se smijao danas...al šta god ja kažem on meni kaže da ja nemam pojma, pita me kako pčele ubijaju trutove i ja mu opišem onako kako sam čuo a skoro i vidio svojim očima hahahha kaže vidiš da griješiš hahah
...uglavnom na kraju sam mu rekao da mi je on pričao o pčelarstvu ja se nikad time ne bih počeo bavit heheh
i naljutio mi se
Može se desiti to kako kaže tvoj daidža otišle mu pčele preko noći.
Samo ima jedna razlika otišle su one njemu preko dana.
Ma zna se desiti da pčelama ne odgovara košnica u kojoj je društvo bolesno ili jako napadnuto varojom i da sve pčele u obliku roja napuste košnicu čak ako u njoj ima i leglo i med. Pa reci svom daidži da su pčele napustile njegovu košnicu zbog daidžine nebrige i neznanja.
Pčele su pametne i točno znaju kada u toj košnici više ne mogu opstati i spas potraže na nekom drugom mjestu.
Što se tiče tih pošalica imam i ja jednu istinitu.
Reče mi jednom jedan pčelar koji je već 10 godina imao pčele kako je, a bilo je to u kasnu jesen kada su mrazevi već bili redovni da mu je juče iz jedne košnice u podne izašao jedan roj digao se visoko i ode preko brda. I tako ti se on meni hvali kako se njegove pčele i jeseni roje jer je to već drugi put u zadnjih 10 dana kako vidi roj. Znate šta sam mu ja na to odgovorio neka ode u pčelinjak i otvori svaku košnicu i da neće u većini košnica zateći pčele. Malo mi se nasmijao i rekao kako ja o pčelama ne znam ništa. Susretnem tog pčelara poslje 2 dana i on mi se u jadu požali kako sam ja bio u pravu jer je od 8 društava koje je uzimio samo u 3 bilo pčela. Čudno mu kaže nema pčela ni živih ni mrtvih,a košnice pune meda. Da završim ovu priču nakon mjesec dana ostao je bez i ta 3 društva. Varoa je učinila svoje, a zima još nije stigla.