Zdravlje dolazi iz košnice

Registrovani članovi , radi bolje komunikacije
Odgovorite
suad
Čita i piše, nedovoljno
Postovi: 10
Pridružen/a: 26 lip 2010, 18:33
Lokacija: Sanica, Ključ
Kontakt:

Post Postao/la suad »

Zovem se Suad Kurbegović, živim i pčelarim u pitomoj saničkoj dolini. Sanica je prelijepo mjesto koje obiluje prirodnim ljepotama, zdravom vodom, smještena ispod padina planine Grmeč. Nekada je bila prvo turističko selo u bivšoj SFRJ, a i danas je često posjećuju turisti iz cijelog svijeta. U mom kraju dominira livadski med u kombinaciji sa lipom i kupinom, mada se može desiti kao npr.prošle godine da je dominirala medljika. Pčelinjak mi je smješten u blizini izvora rijeke Sanice (oko 300 m udaljen od izvora) i okružen je uglavnom stablima lipe, trešnje, ali ima i dosta lijeske, ive, vrbe, te svim vrstama voća. Pčelarim sa LR košnicama i uglavnom sa 70-100 pčelinjih društava, obzirom da mi je ovo dopunsko zanimanje. Radim kao profesor u srednjoj školi u Ključu, a trenutno sam i predsjednik našeg udruženja pčelara. Pčelarstvo je moje zadovoljstvo, najbolji način opuštanja uz rad, a i mogućnost stalnog usavršvanja i sklapanja novih poznanstava. Drago mi je da je pokrenut i naš BH forum i želio bih da u budućnosti bude što posjećeniji sa što više zanimljivih sadržaja iz naše oblasti.
Želim Vam svima mednu godinu i što manje kiše(nas satra-pada iz dana u dan, a lipa se taman otvorila).
Lijep pozdrav!!!
Avatar
emkan
Čita i piše, dobar
Postovi: 175
Pridružen/a: 13 svi 2010, 16:17
Lokacija: Sarajevo

Post Postao/la emkan »

Dobro nam dosao Suade - zelim ti ugodan boravak na forumu i nadamo se lijepom druzenju i pomaganju .Zaista je lijepo vidjeti da nas ima iz svih djelova Bosne pa i sire :)
Avatar
senad
Site Admin
Postovi: 3029
Pridružen/a: 12 tra 2008, 13:56
Lokacija: Grapska // Klokotnica
Kontakt:

Post Postao/la senad »

Suad dobro nam došao , drago mi je da vas profesija ne sputav da se bavite pčelarstvo,,,, nadam se lijepom druženju i da se javljate na teme i da svi ponešto naučimo novo . Nije isto pčelariti na različitim mikro lokacijama,,
Do uspješnog pčelarenja bez predrasuda.
Avatar
beequeen
Aktivan
Postovi: 882
Pridružen/a: 02 lip 2010, 04:36
Lokacija: USA
Kontakt:

Post Postao/la beequeen »

I od mene " dobro nam dosao" :-)
Ja sam od onih sto Emko kaze i "sire"
"Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren". - Albert Einstein
Avatar
ErminH
Čita i piše, odličan
Postovi: 672
Pridružen/a: 04 lip 2009, 09:27
Lokacija: Breza
Kontakt:

Post Postao/la ErminH »

dobro dosao suade,nadam se da cemo se lijepo druziti! ;)
Iskrenost je najbolja vrlina kod čovjeka
Avatar
pasha
Čita i piše, odličan
Postovi: 594
Pridružen/a: 11 ožu 2010, 09:10
Lokacija: Sarajevo

Post Postao/la pasha »

I od mene dobrodošlica naravno!!! :) :)
"...iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koje je lijek ljudima. To je uistinu dokaz za ljude koji razmišljaju." (An-Nahl,69)
suad
Čita i piše, nedovoljno
Postovi: 10
Pridružen/a: 26 lip 2010, 18:33
Lokacija: Sanica, Ključ
Kontakt:

Post Postao/la suad »

Zahvaljujem svima na riječima dobrodošlice, te u puno vedrijem tonu mogu reći da je najzad lijepo vrijeme, te je i stanje sa našim pčelicama puno bolje, unos je odličan, tako da se stanje uveliko promijenilo od momenta kada sam se prijavio. Drago mi je da imam priliku da se povremeno družim sa Vama i da razmjenimo kakva iskustva, jer svako od nas ima nešto što možda onaj drugi baš najbolje ne poznaje, pa ako bude kakvih nedoumica nemojte da se jedni drugih ustručavamo, nego da iskreno razmijenimo iskustva i pomognemo jedni drugima. neka nam naše pčelice budu uzor. do slijedećeg javljanja lijep pozdrav i medno.
Odgovorite