Glavna paša u mom kraju je zanovet (tilovina) i drača (kad ne izdaju), a bude i nešto livade u proljeće i kasnije na jesen. Poslije drače od 6-9.mjeseca - tuga. Suša, vrućine, prihranjivanje. Zato se trudim rasaditi što više ljetnog i jesenjeg drveća i bilja/cvijeća kako bi popunio ovu rupu u medobranju. Lani sam već krenuo sa nešto kadulje i lavande tek da vidim kako će ići, a ove godine idem malo ozbiljnije sa većim količinama + sa sadnicama drveća koje uspijem pronači i razmnožiti.
Ovim putem molim sve koji čitaju za informaciju i pomoć o ovom smislu. Kupujem sjemena različitih medonosnih biljaka, prije svega drveća i cvijeća. Sadnice su uglavnom dobro zastupljene po lokalnim plastenicima, pa mi njihova kupovina zasad nije prioritet. Naravno, ovaj dio posta napisaću i na odgovarajućoj temi.
PS: Kolega Schumy, vidim da si i ti svojevremeno tražio sjemena za kupit. Svaka informacija mi je dobrodošla pa bi te zamolio da mi proslijediš neki kontakt, ili prodaš štogod ako imaš viška. Inače, na različitim pčelarskim/biljnim forumima pratim tvoje pisanje i napore koje ulažeš u edukaciju i poticanje ljudi da siju i sade što više zelenila u svom okruženju. Mogu samo reći: bravo, nastavi i nastavimo svi
Pozdrav svima
Niko