Evo ovako to sad kod mene izgleda.

Nemoj još previše, ali pomalo stimuliši da povećaju leglo i unesu što više polena jer poslje ove kiše moglo bi ga biti iako je nije dovoljno .Mislim da ti nije daleko ni dopasha je napisao/la:Na Bjelašnici su ostale kratko , otišle teže nego što su se vratile. Totalno ništa nisu unosile. Kući su već skoro heftu. Počela sam pomalo sa prihranom za zimu. Nadam se da će biti sve uredu. Neki su rojevi jako dobro razvijeni , a ostali se lijepo razvijaju.
Za sada je sve o.k. , pa vidjećemo....
Predpostavljam da misliš na bijelu djetelinu , jer zbog dubine cvjetova na crvenoj, od nje pčele nemaju koristi . Bijela djetelina je izuzetna i jedna je od najboljih biljaka zapasha je napisao/la:I moje stalno nešto donose. I polena puno. Ovdje ima djeteline u izobolju, najviše je vidim na njoj. Dobile su nekoliko doza sirupa, stavila sam i stimular pogače, ali mislim da su ih pojele. A meni je sad Ramazan i ne stižem da pogledam kako too sve izgleda iznutra. Ovu im prihranu i dajem da bi pojačala leglo i da bi bilo što više zimske pčele.
Brala sam čubru, kantarion i divlju nanu. šta misliš zvone, da li bi im odgovaralo nešto od toga (mislim na čaj) ?
Kapija je uvijek zatvorena ali nije zaključana, što znači treba pritisnuti šteku i povući kapiju . Prije svega treba provjeriti jeli moj golf parkiran uz ogradu, jer tada sampasha je napisao/la:Zvones , bila sam neki dan pored tvog pčelinjaka, kapija je bila zatvorena. Često vozim bike u tom pravcu , pa ću jednom svratiti aBd.
Sjećam se da je SCHUMY svojevremeno pisao o jesenjoj prihrani pčela nekim čajevima. To mi je bilo jako interesantno i sama sam pomalo eksperimaentisala, ali mislim da on to radi sistematski. Ako neko zna link do tih njegovih postova, neka mi postavi ovdje. Hvala!
U pravu si , ne živim tamo . Stan mi je na Skenderiji kod Vatrogasne jedinice . Imanje je ženino nasljeđe, a sada pripada mom sinu i ja sam sa pčelinjakompasha je napisao/la:Nije bilo golfa. Izgleda da ondje ne živiš.![]()
Sačekaću još koji dan da se schumy javi.
Sjetiće se on gdje je pisao o tome.
Nema na čemu samo sad pohrani u svoju arhivu. Nek se nađe uvijek pri ruci.pasha je napisao/la:Hvala Samire.