BeeQueen welcome
Re: BeeQueen welcome
BQueen, čestitke od srca, sada vidim zašto te tako dugo nije bilo na forumu.
Puno zdravlja vašem novom članu porodice, tebi osobno i svima tvojima želi
schumy
Puno zdravlja vašem novom članu porodice, tebi osobno i svima tvojima želi
schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Hvala Pasha,hvala Schumy,
ma tu sam ja!Nego pcelice spavaju ,nista se ne desava
Eto i mene malo u "domaci kraj" sljedece sedmice pa cu onda biti otsutna
Pozdrav
ma tu sam ja!Nego pcelice spavaju ,nista se ne desava
Eto i mene malo u "domaci kraj" sljedece sedmice pa cu onda biti otsutna
Pozdrav
"Um je poput padobrana - funkcionira jedino ako je otvoren". - Albert Einstein
Pozdrav svima,
Evo danas ja opet postala nana sad je djevojcica i zove se Natalija Susan
ja jest nas krenulo sa ovom djecom
nek su zivi i zdravi
nek su zivi i zdravi
Čestitam nano ! Znam šta je ta sreća ,jer i sam imam jednu malu unuku i kad je nevidim dva dana , hoće mi nešto bit .beequeen je napisao/la:Pozdrav svima,
nek su zivi i zdravi
Nataliji Suzan želim dug i sretan život !
Da je Nikola Tesla danas živ vjerovatno bi se odrekao svojih pronalazaka koje je darovao čovječanstvu , jer se njegov dar najviše
koristi u vojne svrhe !
koristi u vojne svrhe !
E cestitamo nano nek je ziva i zdrava neka cura heheheheheheh buduca pcelarka

Pcelar u bijelom svijetu.
Elvira čestitam, neka djece za njih živimo i njima se radujemo. Neka je Natalija Susan živa i zdrava.
Hvala svima,
nadajmo se da ce voljeti pcelice
A imam dva nova drustva taman cu ih nazvati Aleksandar i Natalija

Nana ce da radi ha,ha....
nadajmo se da ce voljeti pcelice
A imam dva nova drustva taman cu ih nazvati Aleksandar i Natalija
Nana ce da radi ha,ha....
Pozdrav svim forumasima,
samo da se javim ukratko-situacija na pcelinjaku nije losa.5 drustava,oporavila sam se od gubitaka
dvije kosnice imaju med,nesto sam izvrcala pa odlucila da sacekam polovinu juna.Nisam sigurna ali vjerovatno cu razdijeliti dva drustva i napraviti nova da idem do 10 najvise(u fazi razmisljanja).Med kad sam vrcala umalo sam se "otrovala" koliko sam pojela
lizajuci kasike ha,ha...
nadam se da i kod vas medi,zelim vam svima mednu 2011
samo da se javim ukratko-situacija na pcelinjaku nije losa.5 drustava,oporavila sam se od gubitaka
nadam se da i kod vas medi,zelim vam svima mednu 2011
BeeQueen, idi na podportal - "INFORMACIJE", -"druženje pčelara sa Senadovog foruma".
Molim komentar!
Pozdrav.......schumy
Molim komentar!
Pozdrav.......schumy
Izvinjavam se Schumy tek sam ugledala.Odoh iz istih stopaschumy je napisao/la:BeeQueen, idi na podportal - "INFORMACIJE", -"druženje pčelara sa Senadovog foruma".
Molim komentar!
Pozdrav.......schumy
MOJ BUDUCI PCELINJAK
Konacno smo kupili vikendicu sa malo vise od 8 dunuma zemlje,nadamo se da ce inspekcija proci ,da je sve u redu,na sud cemo 18-og novembra a rano proljece prve pcelice se sele(naravno ako prezime

Konacno smo kupili vikendicu sa malo vise od 8 dunuma zemlje,nadamo se da ce inspekcija proci ,da je sve u redu,na sud cemo 18-og novembra a rano proljece prve pcelice se sele(naravno ako prezime

- senad
- Site Admin
- Kontakt:
uufff zA tri košnice 8 dunuma zemlje
))
PET KOSNICA!!!Ha,ha..pa polako razmnozice se,malo cemo voca posaditi,pa grozdje(Schumy mora dati prijedlog)pa borovnice,pa svasta nesto.
sad cu slike postaviti,jer imamo i vodicu
za pcelice i noge da kiselimo 

sad cu slike postaviti,jer imamo i vodicu

Super sve izgleda . Nek je sa srećom , cijeloj obitelji i pčelicama !beequeen je napisao/la:PET KOSNICA!!!Ha,ha..pa polako razmnozice se,malo cemo voca posaditi,pa grozdje(Schumy mora dati prijedlog)pa borovnice,pa svasta nesto.
sad cu slike postaviti,jer imamo i vodicuza pcelice i noge da kiselimo
Da je Nikola Tesla danas živ vjerovatno bi se odrekao svojih pronalazaka koje je darovao čovječanstvu , jer se njegov dar najviše
koristi u vojne svrhe !
koristi u vojne svrhe !
Hvala Zvones
pozdrav tebi i tvojoj obitelji
Ma vidjecete kad za koju godinu-50 kosnica ha,ha..nikne
Ma vidjecete kad za koju godinu-50 kosnica ha,ha..nikne
- senad
- Site Admin
- Kontakt:
Pravi oplodnu stanicu ,uzgoj matica , tu bi mogla profitirati dobro .
Ti bi mogao u Ameriku da budes biznisman.Upravo tamo gdje vikendica (West Virginia)daje cak i novce "uzgajivacima matica".Ma kako si znao?Ideja je odlicna pa cu da razmislim,moram da provjerim imali okolo pcelinjakasenad je napisao/la:Pravi oplodnu stanicu ,uzgoj matica , tu bi mogla profitirati dobro .
-
Samir
- Čita i piše, vrlodobar
Naka vam je sa srećom i da se osjećate lijepo kao i vaše pčelice.
Hvala Samire,Samir je napisao/la:Naka vam je sa srećom i da se osjećate lijepo kao i vaše pčelice.
Veliki pozdrav
Beequeen, svaka čast!!!!beequeen je napisao/la:Hvala Samire,Samir je napisao/la:Naka vam je sa srećom i da se osjećate lijepo kao i vaše pčelice.
Veliki pozdrav![]()
![]()
Drago mi je jer sam i sam to prošao. Od 29.07.2011. preselili smo se u novu kuću "na brdu" koja još nije sasvim gotova ali se u njoj može komotno živjeti.
Koliko "dunum" ima m2?
Položaj je izmišljen za pčele, a ako želiš uzgajati grožđe, (mislim da je W. Virginia vinorodni kraj), pitaj dati ću ti korisne savjete.
Ova godina - "year report" glasi:
1.) Cabernet franc - 725 čokota, 1620 kg grožđa, 860 lit vina (mošta)
2.) Merlot - 1275 čokota, 3610 kg grožđa, 1920 lit vina (mošta)
Na tvome terenu svakako počni uzgajati matice, to ti je dobar biznis i lijepa zabava, a košnice svakako dotjeraj do 30 kom, mislim da ti je to dosta jer treba steći praksu kada radiš sa većim brojem košnica.
Ja sam u radnom odnosu, tako da uvijek imam (na 2 pčelinjaka) po 15 košnica, znači 30 kom ukupno i jedva stižem sve napraviti.
Ja uzimim 30 društava (ove godine 24) i na proljeće prije glavne paše prodam sve više od 15 komada. Tada su društva skupa (imaju cijenu) i "pokrijem" sve godišnje troškove na održavanje pčelinjaka.
Sa 15 komada ulazim u glavnu pašu, počeo sam 2-matično pčelarenje i ove godine mi je dalo izvrsne rezultate (58kg društvo br. 1; 45 kg društvo br. 2), tako da ću i ove godine prakticirati ovo, uz moj "zig-zag" odgojim mlade matice "usput".....
Tako ostajem na mladim maticama, produktivnost im je odlična, a brinuti se treba samo oko rojenja u toku glavne paše (Tada radim Pelletov nalet), to sam već puno prepričavao pa se neću ponavljati).
Zašto ovo pričam - zato jer mislim da bi to mogao biti i tvoj optimalni put u "ozbiljno" pčelarstvo, tako da osim ljubavi i nešto zaradiš, imaš meda za sebe i familiju i prodajom viškova meda pokriješ godišnje troškove pčelarenja.
Još jednom sretno u novoj vikendici, puno zdravlja tebi i cijeloj familiji (unučićima posebno!!!)
Ako treba bilo koji savjet i pomoć, ja sam uvijek tu!
Pozdrav........schumy
Koliko "dunum" ima m2?
Ima 1000 m2 , hektar ima 10 " duluma " kakako se kod nas kaže .
Na staru sadnju je na dulim išlo 4000 strukova duvana , sadnje 50x 50 cm i tadašnja financijsak policija filanci su to zajedno sa manopolcima strogo provjeravali i odredjivali koliki bi trebao biti prinos da se ne zakine država u porezu.Sa današnjeg aspekta fiskalizacija je mala beba kako je to izgledalo jer proizvodiš sirovinu koja je osnov državi za ubiranje poreza . Pozdrav marin
Ima 1000 m2 , hektar ima 10 " duluma " kakako se kod nas kaže .
Na staru sadnju je na dulim išlo 4000 strukova duvana , sadnje 50x 50 cm i tadašnja financijsak policija filanci su to zajedno sa manopolcima strogo provjeravali i odredjivali koliki bi trebao biti prinos da se ne zakine država u porezu.Sa današnjeg aspekta fiskalizacija je mala beba kako je to izgledalo jer proizvodiš sirovinu koja je osnov državi za ubiranje poreza . Pozdrav marin
"Tko hoće nešto učiniti, nađe način, tko neće ništa učiniti, nađe opravdanje." Pablo Picasso
Moj marine taj duvan koji su kontrolisali ispod ruke je stizao u moj kraj , i propušio me mirisan lijep žut . P a kada ga iz duvankese izvadiš među prstima a onako mirisan neznaš štoje ljepše ili ga lagano uviti u papirić ili ga sa užitkom zapaliti i otpuhivati mirisne dimove , kažu društvo propuši đaka , ma jok propušio me duvan mog rahmetli Babe krao sam ga u petom razredu i moto u početku u novinski papir . Elem kontrolisali ili ne dobar duvan se švercovo do nas u okoloinu Olova i Sokolca , i đaba su financi pravili zasjede nije se moglo iskorjeniti ali eto sad se iskorijenilo , loš kvalitet puno zeljoši i nema više potrebe za kontrolom neće ga na tržištu a i ima da sadašnji pušači neumiju zavit cigar i neznaju da duvane bez filtera. Mežutim kada je rijeć o duvanu davno sam od nekog Tikveše Samira u nekom razgovoru naćuo da pčela kada ide na cvijet duvana dobiva proliv i može da društvo strada ili ja taj razgovor nisam dobro razumio pa ako ima neka tajna usput neobavezno neka naeko ko poznaje ovu problematiku da pojasni uz dobru volju. Pozdrav asim
Da ne odlutamo daleko ali kad spominjete duhan,moj kolega sije nes malo duhana,i svaki put kod pregleda pcela ubacuje po jednu suhu lisku u dimilicu,kaze neko mu reko da je dobro.Nisam znao da i pcele vole duhanAsim je napisao/la:Moj marine taj duvan koji su kontrolisali ispod ruke je stizao u moj kraj , i propušio me mirisan lijep žut . P a kada ga iz duvankese izvadiš među prstima a onako mirisan neznaš štoje ljepše ili ga lagano uviti u papirić ili ga sa užitkom zapaliti i otpuhivati mirisne dimove , kažu društvo propuši đaka , ma jok propušio me duvan mog rahmetli Babe krao sam ga u petom razredu i moto u početku u novinski papir . Elem kontrolisali ili ne dobar duvan se švercovo do nas u okoloinu Olova i Sokolca , i đaba su financi pravili zasjede nije se moglo iskorjeniti ali eto sad se iskorijenilo , loš kvalitet puno zeljoši i nema više potrebe za kontrolom neće ga na tržištu a i ima da sadašnji pušači neumiju zavit cigar i neznaju da duvane bez filtera. Mežutim kada je rijeć o duvanu davno sam od nekog Tikveše Samira u nekom razgovoru naćuo da pčela kada ide na cvijet duvana dobiva proliv i može da društvo strada ili ja taj razgovor nisam dobro razumio pa ako ima neka tajna usput neobavezno neka naeko ko poznaje ovu problematiku da pojasni uz dobru volju. Pozdrav asim
Bit ću kratak radi lutanja sa teme .Dok je još bio problem kod pčela samo pčelinja uš prije osamdesetih godina tražilo se malo lošijeg duvana - jačeg i da je što smolastiji (onog što ne bi išao na vagu jer nije bio za ocjenu.- van klase )pa bi se to stavljalo u dimilicu i to je djelimično uklanjalu uš. Dakako i timolom se radilo - sve znam po priči starijih pčelara a nešto sam i gledao .
Mislim da i danas ne bi smatalo malo onog duvana koji kolje za oči ubaciti u dimilicu. Poz marin
Mislim da i danas ne bi smatalo malo onog duvana koji kolje za oči ubaciti u dimilicu. Poz marin
"Tko hoće nešto učiniti, nađe način, tko neće ništa učiniti, nađe opravdanje." Pablo Picasso
Pa kolege ovdje u Holandi se i koristi samo duhan u dimilici da bi se oko pcela radilo to je glavno sretstvo ima nekih pcelara koji koriste nesto drugo ali je to skroz rijetko.
Pcelar u bijelom svijetu.