Strana 1 od 1

Pocetnicka pitanja

PostPostano: 07 tra 2018, 19:12
Postao/la dasy27
Lijep pozdrav svima,
tek sam se registrirao na ovaj forum i nadam se da cu dugo ostati na njemu :)
U zadnje vrijeme sam se poceo zanimati za pcelarstvo pa kao i svaki drugi pocetnik imam hrpu pitanja.
Mislim da bi mi bilo najbolje uzeti LR kosnice jer vidim da ih vecina koristi. Kod njih me najvise zbunjuju podnice, na oglasima vidim da imaju neke obicne, pa s mrezom, sa sakupljacem polena, AV podnice, plasticne... Mislim da mi ti sakupljaci polena ne trebaju, a ove ostale i ne znam koliko su bitne ni kakve su razlike.
Na dalje ne znam sto mi od opreme jos treba osim bluze , dimilice i dijetla. Kod bluza vidim da imaju i neke keper ili kako vec te neke obicne. U cemu je razlika?
Pronasao sam stranicu SZR Pcela vl.
Rakita Milos, cuo sam da su mu kosnice dobre ali koliko vidim i najskuplji je. Ima li netko iskustva (dobrog ili loseg) sa njegovim kosnicama? Slobodno preporucite ako ima netko bolje.
Napominjem da sam apsolutni pocetnik i ne bih volio da me u startu netko prevari i proda mi neko smece ili da me 'odere' s cijenom i time ubije u meni ovaj pocetnicki entuzijazam za pcelarstvom.
Unaprijed hvala na bilo kakvom odgovoru.

Re: Pocetnicka pitanja

PostPostano: 08 tra 2018, 18:00
Postao/la senad
Dobro došao na forum i druženje

Drži se standarda opreme koja je u tvom okruženju. Najrasprostranjenija je LR pa je vjerovatno i u tvom okruženju. Tako da trebaš računat na to kada budeš i prodavo da možeš profitirat.
Od podnica idi odmah sa AV mrežom i unutrašnji skupljač polena, jest malo skuplje al se isplati . Ne odriči se viška polena.
Uzimaj odmah kvalitet jer je to oprema koja treba da traje.

Sretno

Re: Pocetnicka pitanja

PostPostano: 10 tra 2018, 01:54
Postao/la Stipo
Pozdrav Dasy 27.
Dobro došao na forum no bilo bi lijepo da se prestaviš tko si i odakle si.
Ovako kao da pišem nekom duhu.
Medno.